Arrenquen Els Cursos De Tardor Del Citilab

Arrenquen els cursos de tardor del Citilab

Com cada any per aquestes dates Citilab engega el motor de la formació. Ja són tres temporades en què els ciutadans venen a les nostres instal·lacions, perden la por a la tecnologia i marxen amb uns coneixements que seran cabdals per a la resta de la seva vida laboral i social. Molts d’ells estan tan satisfets que repeteixen i s’apunten a nous cursos. Aquest és el nostre gran repte, ensenyar uns coneixements que siguin profitosos per a la persones i per a la comunitat en la que hi viuen.

Comença i Connecta són els tallers sinònim de la iniciació i la consolidació dels coneixements informàtics. Els dos tallers, que començen el 4 d’octubre, han de ser entesos com la porta d’entrada al món de la tecnologia i internet de tots aquells que no han tingut temps per les raons que siguin de remenar mai un ordinador. La filosofia dels tallers és “al teu ritme, sense presses”. Recordeu que no heu de tenir coneixements previs d’ordinadors. Aquells que hagin fet Comença se’ls recomana continuar amb Connecta. Podeu consultar en aquesta pàgina els horaris d’aquest trimestre.

Repetim aquesta temporada els cursos que amb l’experiència dels usuaris i dels formadors s’han anat enfortint i cimentant i ja formen part del programa formatiu estable del Citilab. Començant pels més petits, Scratch ha estat sens dubte un dels tallers més valorats. Amb un model importat del Massachussets Institute of Technology (MIT) la canalla aprén a programar d’una manera senzilla i entenedora, parlant en el seu llenguatge.

Enguany, com a novetat del trimestre es faran 2 grups, un d’iniciació (que comença el 4 d’octubre) i un pels que ja han fet algun trimestre d’Scratch (s’inicia el 7 d’octubre). En aquest grup es farà servir S4A, que permet a Scratch connectar-se al món fisic mitjançant la plataforma de hardware lliure Arduino. Podeu consultar en la pàgina d’Scratch els horaris i les places lliures.

Arduino és el curs dels apassionats dels sensors, plaques, circuits i motors. Aprenent com funcionen aquests mecanismes hom enten el funcionament de la majoria d’estris que ens envolten. Els més menuts ho aprenen fàcil i ràpid. Enguany amb una novetat, la introducció del programa S4A desenvolupat al Citilab per fer la programació d’Arduino més senzilla. Consulteu aquí els horaris i dates d’aquest curs que comença el 5 d’octubre.

La First Lego League planteja aquesta temporada un nou repte. Per anar escalfant, i abans de que es faci públic el repte d’enguany, consulteu aquí la informació sobre el repte de l’any passat. La FLL és un torneig internacional de robòtica per a nois i noies d’entre 10 a 16 anys que es desenvolupa en un ambient esportiu. Participen entre 4 i 10 nois i noies de tot el món. Al llarg de vuit setmanes hauran de resoldre problemes reals mitjançant la construcció i programació de robots utilitzant conceptes d’enginyeria i l’elaboració d’un projecte científic que haurà de presentar davant d’un jurat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar