Els Futurs Dinamitzadors De Centres De Coneixement Comencen A Exercitar-se Al Citilab

Els futurs dinamitzadors de Centres de Coneixement comencen a exercitar-se al Citilab

Fins i tot els temps més difícils obren una porta per reinventar el propi futur. Així ho entenen els 14 participants del curs de Facilitació de processos d’aprenentatge, adreçat específicament a equips de Centres de Coneixement, que es troben realitzant aquesta setmana formació pràctica al Citilab després d’una primera fase d’aprenentatge realitzada a Gandia.

El curs està adreçat a persones en situació d’atur i ha estat finançat per l’ajuntament d’aquesta ciutat valenciana, que ha triat Citilab i el seu model d’aprenentatge per formar a facilitadors de diferents perfils i edats que comparteixen un mateix interès per conèixer metodologies de treball col·laboratiu.
Actuar i aprendre
Lluny d’una aproximació teòrica, aquesta metodologia d’aprenentatge posa des del primer moment al futur facilitador en situacions on haurà de posar en joc les seves habilitats i adoptar sobre la marxa nous recursos pedagògics. “Quan acaben sol·lucionant problemàtiques per a les que no es sentien preparats, és quan se n’adonen de que, després de tot, savien molt més del que pensaven”, assegura Pau Domínguez, responsable del curs.

En total, s’han impartit cent hores de taller. Les primeres quaranta de forma presencial a Gandia i després vint més a l’agost, fase en la que es van preparar diferents projectes tutoritzats on line per Pau Domínguez. El punt de partida ha estat el disseny d’un taller d’iniciació a les noves tecnologies des de dues vessants: la de l’usuari i el punt de vista d’un artista.

Aquests dies, i com a darrera etapa de la formació, el grup està tenint ocasió de tenir contacte directe amb els citilabers i grups com el de la revista sensetint@ o Seniorlab. Paral·lelament, el grup ha anat compartint els seus aprenentatges en tres plataformes diferents per al treball col·laboratiu: una wiki, una pàgina a Ning i una pàgina de Delicious.

Una manera dinàmica de posar en funcionament les dinàmiques apreses, i en la que el millor aprenenatge neix de l’experiència directa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar