skip to Main Content
UrbanLabs A L'exposició 'Habitar' De LABoral

UrbanLabs a l’exposició ‘Habitar’ de LABoral


El projecte UrbanLabs, impulsat des del 2008 per CitiLab, ha estat seleccionat entre altres 16 mostres nacionals i internacionals per a l’exposició ‘Habitar’ de la Mediateca expandida del centre Laboral, un recorregut per nous escenaris urbans emergents que s’exposarà fins a finals d’any al centre d’art i creació industrial de Gijón.

Redibuixar l’entramat urbà
L’exposició suposa un catàleg de propostes i imatges que mostren, “en el treball d’artistes, estudis de disseny i arquitectura i centres de recerca híbrida, com es desenvolupa un nou repertori d’eines, solucions i llenguatges” a les ciutats actuals i la nova condició urbana. Des de noves visualitzacions sobre el traçat dinàmic dels vianants en els llocs públics (Time Out of Place), fins a dispositius per interferir o protegir-se de les capes sense fils de detecció i emissió de dades (sentint City Survival Kit), passant per representacions gràfiques sobre els “batecs d’informació” de les ciutats en moments i esdeveniments concrets a través de l’ús dels mòbils (Currentcity).

UrbanLabs com a projecte de projectes
UrbanLabs, configurat des de CitiLab per potenciar la creació, desenvolupament i col.laboració d’iniciatives tecnològiques amb impacte urbà, mostra a la seva instal.lació a Habitar tant les metodologies de treball que ha desenvolupat (al costat del col.lectiu Platoniq) com els vídeos i exemples de diferents iniciatives generades des de 2008 a partir d’aquesta proposta. Basat en la filosofia i mètodes de col.laboració del programari lliure, UrbanLabs tracta d’aglutinar presencialment i en línia a ciutadans, emprenedors i agents creatius que estan treballant en solucions i serveis digitals en l’àmbit de la comunicació, la mobilitat, la presa de decisions, la geolocalització, l’oci, la sostenibilitat, la cooperació o l’urbanisme.

En aquesta exposició compta a més amb la col.laboració de l’empresa Kpacita, que ha desenvolupat des de la seva participació en l’última edició d’UrbanLabs un sistema de geolocalització de converses a través de la seva eina GeoForum. Aquesta eina pot ser utilitzada pels visitants de l’exposició juntament amb el seu corresponent versió analògica, un mur de més de 10 metres d’ample amb el mapa urbà de Gijón (sobre el qual es pot intervenir també mitjançant l’addició de notes).

Més informació: Booklet complet de l’exposició Habitar

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar