Tecnoestiu 2010, Tallers Tecnològics Per Aprendre Creativament

Tecnoestiu 2010, tallers tecnològics per aprendre creativament


Qui ha dit que l’estiu és només sol i platja? Al Citilab no parem motors aquest juliol i us proposem des d’avui 29 de juny les activitats del Tecnoestiu, per continuar aprenent sense deixar de divertir-nos. És el moment de fer volar tot allò que us suggereix la imaginació, de deixar descansar els llibres de llengua i matemàtiques i substituir-los per la màgia de l’animació i la televisió. Si vols un estiu original, a Citilab tenim moltes propostes.

Programacions molt animades
Enguany Tecnoestiu aposta per dues activitats principals: animació digital amb Scracth i Inventa TV. Segurament sempre us han fascinat les pel·lícules d’animació, aquelles on ninots de plastilina que semblen tenir vida pròpia viuen tot tipus d’aventures. En aquest taller et mostrarem de forma senzilla com s’elaboren aquestes pel·lícules i t’explicarem com funciona la tècnica d’stop motion, amb la que s’aconsegueixen aquests fabulosos efectes de moviment.

Per arribar a fer-ho apendràs a programar utilitzant l’Scratch, un mètode dissenyat per l’Institut Tecnològic de Massachussets (MIT) per a que els nens aprenguin a programar d’una manera senzilla i divertida, com si es tractés d’un joc. T’ensenyarem a estructurar el pensament de forma lògica en un entorn de sons, colors i moviment i a pensar de manera intuitiva, una eina que et pot ajudar molt amb les matemàtiques i les ciències en el teu futur.

Els secrets de la tv a internet
L’altra gran projecte d’aquest Tecnoestiu té a veure amb la pantalla petita. Al taller Inventatv t’enseyarem a fer el teu propi programa de televisió amb el teu propi canal per difondre a l’audiència. Els teus pares i amics podran veure el teu talent televisiu visitant el videobloc de Tecnoestiu.

Aprendràs els principis bàsics per realitzar, produir i publicar videos, et familiaritzaràs amb l’ús de la càmera i els conceptes tècnics audiovisuals. També t’orientarem sobre els principis bàsics de la televisió a Internet i saber com publicar els videos a la Xarxa. Per fer televisió partirem d’un petit repte, haureu de fer un programa explicant quin és el vostre invent preferit i l’haureu d’ilustrar en pantalla. Nosaltres us ensenyarem els requisits tècnics però la imaginació ve de part vostra.

Scratch Project
Clica sobre la imatge

Un bloc per compartir projectes
Un altre dels grans protagonistes del Tecnoestiu serà al seu bloc. Des del bloc del Tecnoestiu podreu gaudir de tota la informació relativa als tallers i on es podran veure totes les vostres creacions. El bloc es trobarà a la xarxa i podreu compartir amb tothom qui volgueu els vostres videos i les vostres animacions digitals.

Aquesta serà ja la tercera edició de Tecnoestiu, una iniciativa fruit de la col·laboració entre el Citilab i diversos casals d’estiu. Es plantegen com una oferta d’aprenentatge de la tecnologia des de la seva vessant més lúdica, pedagògica i creativa. Enguany alguns dels casals que participen són: Braval, Diver’s, Ziga Zaga, Club d’Esplai Sant Feliu i Ventall de Somriures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar