PLE, Una Nova Tendència D'aprenentatge Que Ens Converteix En El Nostre Propi Director D'estudis

PLE, una nova tendència d’aprenentatge que ens converteix en el nostre propi director d’estudis


Investigadors, educadors i experts de tot el món es reuniran del 7 al 9 de juliol a Citilab per participar en la primera conferència sobre Entorns Personals d’Aprenentatge (PLE), una de les tendències educatives actualment amb més projecció de futur, en el qual el estudiant modela el seu propi procés formatiu. La PLE Conference 2010 té com a finalitat crear un espai on investigadors i educadors intercanviïn experiències, reflexions i investigació sobre el desenvolupament i implementació de PLE, incloent el seu entorn tecnològic, les seves implicacions sociològiques o pedagògiques i la seva efectivitat com a espais d’aprenentatge. Com a mostra del dinamisme que caracteritzen a aquests entorns, el mateix Congrés comptarà amb les aportacions dels seus participants en forma de debats creatius, taules rodones, pòsters, tallers, learning cafè i espais oberts de discussió com un-conferences, entre d’altres formats. Aquest esdeveniment compta amb el suport de la Fundació i2CAT.

Podeu seguir en directe la Conferència via streaming

Els Entorns Personals d’Aprenentatge (PLE)
Els PLE estan constituïts per les eines, comunitats i serveis que configuren la plataforma educativa que cada individu fa servir per dirigir el seu propi procés formatiu i aconseguir les seves metes d’aprenentatge. Aquest model, fruit del potencial innovador que les TIC i, en particular, Internet, ofereix per a l’aprenentatge, representa un canvi qualitatiu en el model educatiu: els alumnes passen de ser mers consumidors d’informació controlada per altres a convertir-se en gestors del coneixement, creant vincles entre recursos que ells han seleccionat o que altres els han recomanat.

Un programa dinàmic
El programa s’estructura al voltant de diverses sessions plenàries i tallers que tindran lloc els dies 8 i 9 de juliol, de 9.15h 18:45h. El dimecres 7 de juliol, de 14h a 19h, els participants podran participar en taller pre-conferència que portarà a càrrec el projecte ROLE (Responsive Open Learning Environments), una investigació que contribuirà a la millora dels entorns d’aprenentatge adaptatius per a cada alumne en diferents contextos. Encara que l’anglès és l’idioma vehicular en aquest Congrés, en aquesta edició s’han incorporat diverses ponències i tallers en català. Algunes comunicacions seleccionades seran incloses a l’International Journal of Virtual and Personal Learning Environments.

Des d’aquí es pot consultar el programa complet de la PLE

Canals de participació i difusió
A més de les sessions presencials, s’han creat diversos canals de participació i difusió en línia:

Crowdvine , xarxa social en què participants de la PLE i persones que no han pogut assistir a la Conferència poden intercanviar experiències i trobar-se en aquest espai.

El grup de Youtube a serà també la “seu virtual” del Mediacast Contest: una forma de reconèixer el valor del contingut generat pels usuaris, es premiaran les tres millors produccions ( mediacast) sobre PLE.

“Sounds of Bazaar LIVE” , és un programa de ràdio per internet que cobrirà en directe l’esdeveniment amb dos shows (19:30-20:00) en què estan convidats a participar tant els assistents al PLE com oients de l’exterior.

Ponències en format participatiu
Els principals ponents, en resposta al repte llançat pels organitzadors de la PLE, realitzaran les seves presentacions en un format participatiu dissenyat per implicar activament a l’audiència:

Alec Couros. Catedràtic de Tecnologia Educativa i Mitjans a la Facultat d’Educació de la Universitat de Regina (Canadà),

Graham Attwell Director i fundador de Pontydysgu, centre de recerca i desenvolupament en l’àrea de TIC educativa.

Ismael Peña-López . Professor de polítiques públiques per al desenvolupament, en els Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Jordi Adell Professor titular de l’Àrea de Didàctica i Organització Escolar al Departament d’Educació de la Universitat Jaume I (l’UJI) a Castelló

Si bé el Congrés es realitzarà els dies 8 i 9 de juliol, tindrà una sessió de trobada informal d’obertura la nit de dimecres 7, en un ambient distès amb vi i tapes, en la qual es donarà impuls previ a la celebració de l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar