Noves Iniciatives Ciutadanes Per Dinamitzar L'economia

Noves iniciatives ciutadanes per dinamitzar l’economia

El difícil escenari econòmic que ens ha tocat viure en els dos últims anys ha posat sobre la taula la necessitat de canviar alguns models i de promoure noves iniciatives que reactivin l’economia a diferents nivells. Algunes d’aquestes iniciatives tenen al ciutadà com el nou centre i eix d’innovació.

Així estan assolint una importància creixent les noves formes de reorganització social i econòmica, les xarxes socials virtuals orientades a la producció de coneixement amb un alt valor gràcies a la possibilitat d’aplicar diferents camps d’activitat, o l’emprenedoria amb un fort ancoratge en problemàtiques territorials .

Al mateix temps, emergeixen noves professions enfocades cap a la creativitat i la innovació, professions capaços de transformar significativament sectors econòmics i de crear i desenvolupar nous mercats globals.

D’aquesta i altres propostes tractarà el pròxim 9 de setembre la trobada “Crisi, noves professions i xarxes socials”, un conjunt de debats organitzats pel Laboratori de Xarxes Socials d’Innovació (Lab-RSI) en els que està prevista la intervenció, entre altres, d’Artur Serra i Luis Ángel Fernández Hermana, responsables respectivament del LaborLab i del Lab-RSI, que presentaran també els objectius i programes d’aquests dos projectes. L’antropòleg Jordi Colobrans, d’altra banda, analitzarà la situació laboral creada per la crisi, a partir dels resultats d’un estudi realitzat a la Universitat de Barcelona en el curs de Sociologia del Treball.

Formació per als nous professionals de la Xarxa
Durant la conferència es presentarà també el nou curs de Creació i Gestió de Xarxes Socials Virtuals que obre la temporada del Lab-RSI i que començarà el proper 4 d’octubre. El termini de preinscripció al Curs finalitzarà el 17 de setembre, data en que s’obrirà el procés de matriculació.

Un dels objectius del Lab-RSI és capacitar nous professionals en el camp de les xarxes socials virtuals, les quals poden exercir una forta incidència en diversos sectors econòmics, socials o culturals. En aquest sentit també cal destacar que Citilab prepara el projecte LaborLab, orientat cap a les noves ocupacions i la formació necessària per desenvolupar-se professionalment en elles.

La conferència tindrà lloc al Citilab de 12h a 14h. Per assistir podeu omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç. Aquells que no puguin assistir també poden visualitzar l’esdeveniment en directe pel Canal streaming Citilab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar