Autoplay, Joves Mirades Cap Al Cor De La Ciutat

Autoplay, joves mirades cap al cor de la ciutat

La ciutat com un territori íntim a explorar. Vuit instantànies personals d’espais urbans. Aquest és el punt de partida d’Autoplay, projecte audiovisual desenvolupat en el Citilab on un grup de joves de Cornellà ha projectat la seva mirada sobre la ciutat amb un testimoni intimista, en forma de vídeo-diari. Durant una setmana, els participants del taller han utilitzat càmeres multimèdia compactes (Flip Camera), per descriure els seus particulars recorreguts amb l’espontaneïtat de qui utilitza un bolígraf i un bloc de notes. Autoplay s’emmarca en el Citilab dins del projecte europeu Vision, que promou l’ús de tecnologies multimèdia entre els joves com a mitjà d’expressió, comunicació i aprenentatge.

Desplegant el videobloc de notes
Cinc dies és tot el temps que els integrants de Autoplay han tingut per recórrer Cornellà i explorar la ciutat des de la seva pròpia perspectiva, els seus records i les seves emocions. A través de la seva càmera, Emma, Victor, Adrian, Enric, Valentina, Tamara, Toni i Oscar, van observar el seu territori i es van detenir registrar, van captar la quotidianitat i treballar les imatges d’allò que sembla no tenir importància però que defineix la identitat , l’imaginari ciutadà i l’observació activa de les mirades joves.

Autoplay és part d’un programa finançat per Universidad Autónoma de Baja California a càrrec d’Adriana Trujilo i José Inerzia, de Polen Audiovisual qui han guiat als joves directors en el seu recorregut, ajudant-los a estructurar el seu itinerari visual. En el projecte col·labora també Carmen Viveros, coordinadora del Master en Teoria y Pràctica del Documental Creatiu (UAB) i Laia Sánchez, responsable del Social Media de Citilab.

El resultat final d’aquest treball es va poder veure en el Citilab el passat divendres 23 de juliol, en una sessió a la que van assistir amics i familiars. Podeu veure tots els videodiaris juntament amb una descripció completa del procés i dels participants del projecte en el Blog vision.projectescitilab.eu

La mirada crítica
Vision és un projecte nascut a França que té com a objectiu la producció de recursos multimèdia i metodologies per ensenyar als joves a expressar-se, crear, comunicar i aprendre amb eines digitals. Es pretén així que desenvolupin i expressin el seu sentit crític, generant impacte en la seva comunitat.

El passat mes de maig Citilab ja va anar a Orleans un jove equip de treball per contribuir a idear les “maletes pedagògiques”, kits d’eines digitals dissenyats per estendre el seu ús entre en la joventut.

A més de Labomedia i del suport de diferents institucions franceses, Vision compta amb el suport de centres com la Bürgerhaus Bennohaus, l’AE20 Associaçao para a Educaçao de Segunda Oportunidade i Citilab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar