“Tots Els Dies Que Vinc Escric A La Pantalla El Meu Nom I El De La Meva Dona”

“Tots els dies que vinc escric a la pantalla el meu nom i el de la meva dona”

Pràcticament totes les tardes de la setmana travessa les portes del Citilab una figura menuda i simpàtica, ajudada d’un bastó. És l’Ángel Morales, un home que arriba carregat d’una energia que ja ens agradaria tenir a molts de nosaltres. L’Ángel va néixer el 1917 i als seus 93 anys és el citilaber més senior. Manté un compromís diari, i des de fa dos anys, amb el Citilab, que va descobrir gràcies al comentari d’un amic.

Sent el més senior també és un dels més fidels. I vol que aquesta fidelitat duri fins a l’últim moment, ja que es planteja venir a diari fins que el cos digui prou. Totes les tardes fa a peu el passeig que hi ha entre casa de la seva filla i les instal·lacions del Citilab. Aquí socialitza amb altres seniors, ja que és una de les figures més caristmàtiques i estimades de la casa, o fa bromes amb els monitors als que promet cigarrets que a l’hora de la veritat són carmels.

A aquest antic forner i manobra no li fan por ni respecte els ordinadors. Ell seu davant del portàtil i sempre dedica mitja hora a la mateixa tasca, escriure sobre Word, amb delicadessa i sense presses, el seu nom i cognoms i els de la seva estimada dona, que va morir el 2003 però a qui continua recordant i retent aquest particular homenatge sobre la pantalla de l’ordinador.

93 anys de vida donen per molt. Per conèixer la pobresa i l’austeritat del seu poble natal, Viso del Marqués (Ciudad Real), per posar-se a treballar des dels 8 anys, per viure les misèries de la guerra treballant de forner per al bàndol republicà i per patir la derrota i començar de zero. L’arribada a Catalunya va ser molt tardana, i tenia més a veure amb els estudis dels seus fills que amb la recerca de feina ja que al poble no li acabaven d’anar malament les coses treballant al molí familiar.

El 1964 es va instal·lar en un pis de Cornellà i ja no es va moure. Durant aquests anys ha treballat en dues empreses de la construcció, fins a la seva jubilació. També ha tingut temps per aixecar una casa nova al seu poble natal, on estiueja i aprofita per anar cada cop que els seus familiars tenen vacances. Ara viu amb la seva filla no gaire lluny del Citilab on li agrada anar sempre que pot per veure amics, sentir-se actiu i teclejar el seu nom i el de la seva estimada dona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar