Totes Les Preguntes Tenen Resposta

Totes les preguntes tenen resposta


Citilab té una cita molt esperada aquest cap de setmana al Parc de la Ciutadella. L’Ajuntament de Barcelona organitza la Festa de la Ciència 2010 i allà ens traslladarem durant dos dies per mostrar als visitants com gaudir i aprendre amb la ciència i la tecnologia. El lema de la festa és “Totes les respostes”. Des del Citilab intentarem contribuir responent a algunes preguntes.

Enguany ens podeu trobar a l’hivernacle del Parc de la Ciutadella, un espai diàfan i lluminós on instal·larem la paradeta. Els més menuts poden visitar els tallers de programació amb Scratch que hem organitzat dissabte a les 16:15, 19:40 i 20:30 i diumenge a les 11:05 i 14:05. Compartirem amb els visitants de la Festa alguns aprenentatges de la programació que estem desenvolupant amb èxit a les aules del Citilab i que s’inspiren en metodologies desenvolupades al Massachussets Institute of Technology (MIT).

El professor de la UPC Jordi Delgado, per altra banda, tractarà de fer senzill el que no ho és tant, explicant de forma planera què és la computació amb una xerrada divulgativa.

La Mandarina de Newton també aterrarà a la Ciutadella amb un amè espectacle divulgatiu que, a través de diferents experiments, i amb l’ajuda del públic, realitza un recorregut per la vida d’Isaac Newton establint un diàleg que repassa tant les lleis de la física com la llei del moviment, la dinàmica de fluids o què és un aliatge. Es tracta d’una ocasió excel·lent perquè els més petits mirin amb uns altres ulls fenòmens elementals de la natura i els pares actualitzin allò que van aprendre a l’escola i que segurament van oblidar fa dècades. El taller es realitzarà dissabte a les 16:55 i a les 19:10.

Aprofitant que aquesta edició de la Festa de la Ciència està dedicada a l’astronomia Scratch ha volgut presentar una simulació virtual de les òrbites planetàries del nostre sistema solar, segons les Lleis de Kepler

Conoce más sobre este proyecto

La Festa de la Ciència va començar el 2007 i s’ha consolidat amb una programació carregada d’activitats i bona resposta del públic. En aquesta edició hi ha programades més de 60 activitats entre tallers, demostracions, jocs virtuals, itineraris, observació d’astres, laberints, instal·lacions i espectacles. Les principals temàtiques que s’abordaran són, a banda de l’astronomia, la robòtica, la diversitat biològica, la química i les lleis de la física, entre d’altres.

Pel que fa als horaris, comencarà dissabte de 16 a 24 hores i continuarà diumenge d’11 a 15 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar