Alumnes Dels Tallers De Lectura Posen Imatges A Diverses Obres Literàries

Alumnes dels Tallers de Lectura posen imatges a diverses obres literàries

Citilab va acollir el passat divendres 30 de maig la cloenda dels Tallers de Lectura, l’activitat en la que diversos grups d’estudiants d’instituts de la ciutat han creat uns curts audiovisuals a partir de la lectura de diverses obres literàries. A la cloenda van assistir prop de 100 alumnes dels quatre instituts participants , Adela Artero la regidora del “Pla Ciutat de la Lectura” de l’Ajuntament de Cornellà i diversos membres de La Fragua, que van visionar els 4 curtmetratges realitzats. A l’acte també s’hi van lliurar els premis corresponents.

Amb el títol “Lectures poc recomanables”, el Pla de la Lectura de l’Ajuntament de Cornellà ha impulsat aquesta activitat conjuntament amb Social Media Lab del Citilab, que ha col·laborat en la producció dels curtmetratges aportant la seva tecnologia i expertesa, i l’associació cultural La Fragua.

Reinterpretant als “clàssics”
Les visions que han ofert cadascun dels grups de lectura de les obres escollides suposen una reinvenció molt personal que connecta amb la realitat que viuen a diari els nois i noies dels instituts de Cornellà, però amb un toc fantàstic de ficció, aconseguit gràcies als efectes del croma digital produïts al plató de Citilab.

Els alumnes del grup de lectura de l’IES Francesc Macià han presentat el curtmetratge “Ballant amb la mort”, basat en la novel·la Camps de Maduixes de Jordi Serra i Fabra amb la droga com a rerefons.
Per la seva banda, els alumnes de l’IS Miquel Martí i Pol han presentat el curtmetratge “Fragments de Marina”, basat en la novel·la Marina, de Carlos Ruiz Zafón. Una història fantàstica plena de misteris i enigmes que parteix de la desaparició durant una setmana d’un estudiant trobat finalment.
Una nova versió de “Camps de Maduixes”, de Jordi Serra, ha estat presentada també per l’IES Joan Miró.
L’IES Esteve Terrades proposava una introducció en el món fosc, misteriós i vampiritzat d’Sthepanie Meyer amb una peça basada en la seva obra “Crepúscle”.
Cercar