Citilab Convida A Explorar La “Matrix” Urbana Amb Un Passeig Pel Centre De Barcelona

Citilab convida a explorar la “Matrix” urbana amb un passeig pel centre de Barcelona


Quines xarxes d’informació s’estan teixint sobre la ciutat? Com ens afecta la “Matrix” urbana i com podem veure? De qui són aquestes dades i què podem fer amb elles? El divendres 18 juny Citilab et proposa un “walkshop” al centre de Barcelona per descobrir-ho al costat de Adam Greenfield, expert mundial en computació urbana i responsable d’interfície d’usuaris de Nokia i de l’artista Nurri Kim. Junts veurem com està canviant la pell digital i física de la ciutat comtal.

El taller sobre el terreny conduït per un equip de UrbanLabs (projecte de recerca de Citilab centrat en innovació urbana) partirà a les 10 h. de la font de Canaletes i explorarà una àrea urbana d’alta densitat humana i de dades del centre de Barcelona, per després reflexionar de manera conjunta sobre com aquesta realitat invisible està transformant el mapa urbà.

Pots veure el mapa del walkshop d’aquest matí a Mapa Posterous

Trobaràs també imatges de la passejada a Flickr>

Adam Greenfield impulsa aquest nou format immersiu de reflexió sobre tecnologies ubiqües i rastres informacionals a la ciutat, que ja ha tingut lloc a la capital de Nova Zelanda, a Copenhaguen i a Oulu (Finlàndia), i després de Barcelona es durà a terme a Toronto i Taipei.

Aquest taller urbà està organitzat en dues parts. La primera consta d’un passeig lent i minuciós per una zona raonablement densa de la ciutat que portarà al voltant de 90 minuts, atenent a tot el que es pugui trobar pel camí, després de la qual els participants es reuneixen en una “base” on amb l’ajuda d’un pla i les anotacions prèvies analitzen tot el trobat. Aquesta segona part es realitza en un “local social” on els participants es poden estendre en les seves anàlisis fins a l’hora de dinar.

Buscarem
Llocs on la informació està sent recopilada per la xarxa.
Llocs on la informació de la xarxa està sent mostrada.
Llocs on s’actua sobre la informació de la xarxa
(Ja sigui per persones directament, o per sistemes físics que afecten les persones i les seves decisions)

Preguntes a respondre:
1. Qui és el propietari de les dades? On i com s’emmagatzemen? Com puc accedir?
2. Quins dispositius, sistemes o serveis estan implicats? Quina classe de costos o recursos implica? Hi ha barreres d’ús? Quina classe d’interfície es fa servir?
3. Quin tipus d’interacció social promou? Són efímeres o estables?
4. Quin és l’interès o els interessos al voltant d’aquest tipus de dispositiu o informació? Són interessos als que s’ha de o es pot enfrontar el ciutadà?
5. Millora aquesta intervenció la qualitat de vida? Com i per què? O per contra complica una cosa que ja funcionava correctament?
6. Què podem fer amb aquestes dades?

Sobre Adam Greenfield
Adam Greenfield és el responsable de disseny per interfície d’usuari i serveis de Nokia, a més de mundialment conegut per la seva activitat com a escriptor i assessor de Razorfish, on ha liderat el departament d’arquitectura de la informació. És autor del llibre ‘Everyware: The Dawning Age of Ubiquitous Computing’ i professor de computació urbana a la Universitat de Nova York. És també reconegut per haver encunyat el terme “moblog” per descriure la pràctica de publicar a Internet mitjançant dispositius mòbils, i en general un referent en el camp de l’experiència d’usuari. Ha passat els últims anys explorant la intersecció entre tecnologia, disseny i cultura, amb un èmfasi especial en la computació ubiqua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar