Barcelona Aposta Per La Innovació Amb La Celebració De Hit

Barcelona aposta per la innovació amb la celebració de Hit

Barcelona, en la seva aposta per la innovació i el sector de les noves tecnologies ha acollit aquests dies la segona edició de Hit Barcelona, la cimera global de la innovació. Un esdeveniment al voltant de la innovació tecnològica que s’ha convertit en una cita per a emprenedors, homes de negoci, acadèmics i experts globals en noves tecnologies que aporten coneixement, idees revolucionàries i grans oportunitats de negoci.

Enguany el Hit s’ha dividit en dues jornades. Una dedicada al coneixement amb intervencions destacades sobre experiències d’èxit empresarial i als elements que permeten als territoris excel·lir en l’àmbit de la competitivitat empresarial, a càrrec de l’expert Richard Florida, i una altra en oportunitats de negoci i idees i sectors econòmics amb més projecció de cara als propers anys.

Ciutats per l’excel·lència
Richard Florida va explicar en la seva conferència ‘Ciutats per l’excel·lència’ per què la innovació tecnològica es genera en determinades ciutats. Segons les teories del “defensor de la classe creativa”, les àrees urbanes amb alta concentració de tecnologia i talent atrauen més perfils creatius, empreses i capital, el que comporta un elevat desenvolupament econòmic. Florida va fugir en aquesta ocasió de l’elitisme i va atribuir també aquest potencial creatiu a les bases socials, un valuós recurs que, segons les seves pròpies paraules, serà el que ens permeti sortir de la crisi.

En el cas de Barcelona, va destacar la seva metamorfosi com a ciutat, fruit de la seva pròpia ambició i voluntat de canvi. Encara que, en la seva opinió, cal aconseguir una transició més amable entre els espais de treball i la llar (com els models de coworking de Breakout), potenciant al mateix temps la creativitat en el sector serveis.

Els 23 millors business plan del planeta
Un altre dels actes destacats de l’agenda del Hit és la celebració de la Global Entrepreneurship Competition, que confronta els 23 millors business plans del planeta per a obtenir com a premi la seva visibilitat en el saló, davant d’inversors d’arreu del planeta.

Hit Barcelona és una iniciativa del Ministeri de Ciència i Innovació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i La Caixa i està organitzat per Fira Barcelona i Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar