Celebra Amb Nosaltres El Dia D'Internet

Celebra amb nosaltres el Dia d’Internet

Dilluns 17 de maig es celebra a tot el món el Dia Mundial d’Internet. Ciutadans, entitats, organitzacions socials, centres de coneixement, ajuntaments i tothom que ho vulgui es sumarà a la festa amb diverses iniciatives, a quina més innovadora. La Xarxa ens ha canviat la vida en només uns pocs anys. Citilab forma part d’aquesta evolució i la seva existència només s’entén des de la generalització de l´ús d’internet i des de la concepció de les noves tecnologies com una eina fonamental per generar coneixement i riquesa. Per aquest motiu el Dia d’Internet és una data molt important per nosaltres i allà hi serem gaudint d’una jornada lúdica i participativa amb dues propostes obertes
 
Cicle de conferències
Durant tota la tarda podrem seguir en directe per streaming un seguit de conferències que se celebraran en les instal·lacions que la Universitat Politècnica de Catalunya té al campus de Castelldefels i que tindran internet i les noves tecnologies com a epicentre. El cicle de jornades començarà a les 16 hores, amb la intervenció del professor de l’Escola Politècnica Superior de Castelldefels Carles Gómez Montenegro, amb una conferència titulada “Internet de les coses: la revolució que s’acosta”. Per la seva banda, el fundador d’InOut TV, Eudald Domènech, parlarà sobre un dels mitjans, la televisió, més afectats pel consolidament d’internet en una conferència que porta per títol “El canvi de paradigma a la TV”.

Durant la jornada també s’ha volgut comptar amb representants d’institucions de caire social que oferissin la seva visió de com internet ha canviat determinats àmbits. Per aquest motiu s’ha convidat a l’Alfonso López Borgoñoz, president d’Amnistia Internacional d’Espanya. que presentarà la darrera conferència: “Internet i el seu impacte en la defensa dels drets humans”.

Totes les conferències seran retransmeses per la Fundació i2CAT i podran ser vistes en directe des de la sala Sala C del primer pis de Citilab. Les conferències són gratuites i obertes a tots els ciutadans.

La Internet que va canviar les nostres vides
En un intent de trencar amb el tòpic que l´ús d’internet és purament generacional, el grup de recerca Seniorlab obre una reflexió el Dia d’Internet en clau de debat obert a tothom. El punt de partida serà com internet està canviant les nostres vides i la nostra manera de relacionar-nos.

A partir de diversos fenòmens com ara l’esclat d’imatges que ha suposat la fotografia digital, les xarxes socials digitals front a les xarxes de relació personal o els records que s’amunteguen no només a casa nostra sinó també a la Xarxa, s’anirà construint una visió col·lectiva de l’impacte social de la tecnologia.

El debat es podrà seguir en directe per internet de 16.30 a 18.00 des de citilab.tv (actiu el mateix dia) i també hi podeu participar des de twitter amb el codi #seniortv
Des del plató digital de Citilab s’aniran incorporant sobre la marxa alguns dels temes de debat que es vagin plantejant des de Twitter, mostrant així la flexibilitat dels nous canals de comunicació 2.0  

Un dia per sacsejar la Web
El Dia d’Internet és un dia obert i en xarxa que preten també convertir-se en una festa al carrer amb concerts, actuacions, teatre i espectacles repartits per tota la geografia espanyola. Totes les administracions, institucions i entitats s’impliquen per celebrar el naixement de la xarxa, tant recent però a la vegada tant rellevant. Al la web oficial del Dia d’Internet, podreu veure totes les propostes de la Jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar