El Tech Virtual Museum guanya els premis que atorguen els creadors de Second Life


El Tech Virtual Museum Workshop i, de retruc, Expolab Citilab han estat guardonats amb el premi anual internacional Linden Prize 2010 El premi és promogut per Linden Lab, creadors del món virtual Second Life. La proposta del Tech Virtual Museum ha estat escollida entre més de 130 projectes diferents.

El Premi Linden reconeix residents de Second Life o equips amb 10.000 dólars per projectes innovadors en l’àmbit de Second Life que milloren la manera de treballar, aprendre i comunicar-se en la seva vida quotidiana fora d’aquest món virtual.

El projecte Expolab del Citilab ha col·laborat estretament amb el Tech Virtual Museum concebent un nou concepte d’exposició participativa on dissenyadors de tot el món han presentat a concurs propotips dins del món virtual Second Life que després passarà a format corpori al vestíbul del Centre. Els millors projectes van ser escollits el 8 d’abril per votació pública online (114 vots), tant al nostre país com als Estats Units, amb poques hores de diferència.

Segons explica Irene Lapuente, de l’equip d’Expolab, “Actualment, i després d’haver triat els continguts de forma col.lectiva mitjançant tallers i trobades amb la participació de més de 60 persones, de co-crear els mòduls expositius a Second Life amb aportacions de gent de totes les edats i regions del món, d’haver escollit els mòduls més populars mitjançant votacions en línia i presencials i d’haver estat treballat en el disseny final, estem en el moment de començar a construir i traspassar al món físic, aquesta exposició que s’ha creat en el món virtual amb la participació de persones de tot el món. També és el moment de començar a pensar en com co-crear els tallers i els itineraris perquè siguin els usuaris els que creuen les activitats amb les que volen gaudir d’aquesta exposició”.

Si voleu més informació sobre Expo lab podeu consultar el seu blog, on trobareu totes les propostes que es van presentar i, especialment, la guanyadora, “Connexions”, de Maria Bobes. Integren l’equip d’Expolab Ramon Sangüesa, Héctor Zapata, Irene Lapuente i Astrid Lubsen.

Més reconeixements

Aquesta, però, no és l’única notícia vinculada a Expolab. Aquests dies hem conegut que aquest projecte de Citilab ha estat seleccionat per al programa d’ajuts de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. (Fecyt). Un impuls que, de segur, ajudarà a consolidar projectes ja en marxa i a desenvolupar-ne de nous.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar