EduCAT 1X1 Presenta Al Citilab Una Plataforma De Continguts Digitals

EduCAT 1X1 presenta al Citilab una plataforma de continguts digitals


El desplegament exploratori dels llibres de text en format digital és una de les prioritats del Projecte eduCAT 1X1, una iniciativa del Departament d’Educació de la Generalitat que aposta pel foment de les noves tecnologies a les aules catalanes. Citilab ha acollit avui una jornada de l’EduCAT 1×1, dedicada als continguts digitals.

Hem pogut conèixer de primera mà, i gràcies a l’explicació de David Medina, cap de servei d’innovació i recerca educativa (SIRE), la nova plataforma de continguts digitals del Departament d’Educació, anomenada Empúries, que estarà operativa el proper setembre.

La nova plataforma per a l’adquisició de continguts i materials digitals en línia, ha explicat Medina, tindrà molts avantatges pels centres educatius, escoles i instituts inclosos en el projecta eduCAT 1X1 i suposarà també un estalvi per les families dels alumnes. De fet, el Departament d’Educació subvenciona fins a 30 euros per alumne en continguts digitals.

A través de la plataforma, les famílies podran fer d’una manera segura totes les compres del materials que necessitin els alumnes. La plataforma, que Medina ha titllat d’autèntica revolució, també permetrà que cada alumne i cada docent tingui una única identitat per poder accedir a continguts digitals posats a disposició per part de diferents editorials.

Listen!

Per altra banda, les principals editorials (Santillana, Richmond i Longman, entre d’altres) han presentat la seva oferta en continguts digitals que podrien nodrir aquesta plataforma. Les editorials estan pitajnt l’accelerador per estar a punt per la cita de setembre i algunes com Santillana ofereixen els seus continguts en obert fins el setembre perquè els professors puguin veure’ls i testejar-los. En aquest cas, també ofereixen els mateixos continguts en protocol SCORM perquè es puguin integrar a Moodle o altres plataformes en funcionament.

També s’hi han presentat plataformes de continguts digitals per la ESO com Virtus360 que permet publicar llibres digitalitzats en alta resolució.

Podeu consultar en aquest enllaç les imatges de la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar