La Programació A L'escola A Debat

La programació a l’escola a debat


És la programació fonamental per als nostres nens i nenes? Haurien d’aprendre tots a programar? Ens podem comparar amb d’altres països europeus en l’ensenyament de programació? Aquestes i altres preguntes intenta respodre la II Jornada Catalana de l’Ensenyament de la Programació a Primària i ESO que Citilab acull aquest dissabte 21 de maig per segona vegada consecutiva.

Les jornades han estat creades i impulsades conjuntament pel Departament d’Educació i Citilab, que aposten d’aquesta manera per integrar els avenços fets en aquest àmbit de treball i de recerca als continguts curriculars. Una línia d’actuació que Citilab ja treballa des dels seus inicis amb els tallers Scratch, on els més petits aprenen a programar amb l’entorn d’aprenentatge importat des del Massachusets Institute of Technology (MIT).

Nous recursos i metodologies per a l’educació
La Jornada de dissabte està adreçada a tothom però especialment a professors i professores interessats en l’ús de les TIC a les aules. Programa 2010 vol incidir sobre el fet que disposem de nous entorns i llenguatges de programació més accessibles per al públic en general i l’escola en particular, que ara té un recurs fonamental per potenciar l’aprenentatge actiu.

Durant el matí les ponències es concentraràn a l’Auditori del Citilab i s’ aprofundirà en diversos aspectes de la programació: la programació a les matemàtiques, els diferents usos i aplicacions d’Scratch, del concepte a la idea en programació i una taula debat sobre la necessitat dels nostres alumnes de programar.

Per la tarda, a partir de les 4, s’oferiran a la planta baixa diversos tallers i demostracions breus, d’aproximadament 30 minuts. Aquestes activitats tindran un caràcter rotatiu i inclouran experiències com Robolot, l’ús de Moway i l’experiència de Citilab ensenyant a programar. Un taller de la botiga especialitzada RO-BOTICA i un de l’escola MARF completen la mostra.

Entre els participants hi ha perfils molt diversos: formadors, matemàtics, empreses també i també els treballs realitzats pels alumnes, tots vinculats al món de l’educació i la programació.

Podeu consultar aquí el programa complet amb tots els horaris, tallers i ponents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar