Breakout 5.0 Agafa Forma A La Xarxa

Breakout 5.0 agafa forma a la xarxa


La cinquena edició del Breakout comença a escalfar motors. La jornada de treball en la que us proposem escapar de l’oficina i de la rutina ens porta a la Casa Golferichs, un centre cívic del centre de Barcelona especialment actiu en l’ús de les noves tecnologies. De moment, la xarxa sembla força activa i tenim identificats diversos hashtags o paraules clau per a l’esdeveniment: # cultura2.0 # android # mindmapping # nuevas_profesiones # videojocs # turisme # co-working # esport # espais # coaching.

Aquests temes són una bona guia del que pot donar de si aquesta iniciativa que va guanyant adeptes edició rere edició. Per als que siguin ja veterans d’aquestes sessions de co-working, les paraules clau i temes que comencen a circular per la xarxa poden ajudar a organitzar la jornada. Per als no iniciats poden ser una incitació.

El Breakout no és ni de bon tros una cita tancada. És un esdeveniment obert a la participació. El networking és una de les seves raons de ser. També el co-working i la fuita de rutines hegemòniques com el treball en espais tancats, autèntics compartiments estanc que van en contra de la creativitat.

Alguns s’han afanyat a dir a la xarxa, amb força raó, que al Breakout no hi ha programa perquè el programa ets tu. Aquesta és la filosofia amb la que un ha d’arribar a la Gran Via amb Viladomat el proper dijous a partir de les 9. Tampoc convé oblidar el portàtil. Comprovareu el que pot donar de si la connexió wi-fi!

Els grups de treball s’organitzen
Aniran particulars -ja hi ha inscrites una setantena de persones només a Facebook- i grups de treball com #cult20, sorgit als tallers sobre pràctiques 2.0 per institucions culturals, dins de la col·laboració entre CCCB i Citilab – Expolab. A partir de les 10.30 es parlarà, entre altres temes, de les eines 2.0 enfocades a la participació, projectes per activar àrees científiques i tecnològiques la gestió de xarxes actives, el finançament de projectes o la investigació sobre processos participatius.

També hi seràn els Barcelona Androides -un col·lectiu d’apassionats pel sistema operatiu de mòbils propietat de Google que es reuneix mensualment per compartir els seus coneixements- o els promotors de l’Any Cerdà.

El Breakout d’aquesta edició ha introduït algunes millores de metodologies i dinàmiques respecte a edicions anteriors, que segurament agilitzaran el desenvolupament d’aquesta edició. Un dels punts forts de la Casa Golferichs és la distribució del seu espai. En aquesta edició es facilitarà que tothom pugui saber qui està fent què, i què necessita i ofereix. Des de la mateixa inscripció a les 9.30 es començarà a elaborar un mural de projectes, necessitats i habilitats.

A la tarda hi haurà sessions de xerrades que alguns han batejat com llampec (perquè només duren 5 minuts) perquè qualsevol pugui explicar en què està treballant o quines són les seves prioritats. D’aquesta manera hi haurà un contacte fluid entre tots els participants.

Origen del Breakout
La iniciativa és una col·laboració del Citilab de Cornellà amb el Breakout Festival, que neix a Nova York entre l’Architectural League of New York, l’Institute for the Future, NYC Wireless i la Parsons School of Design. Citilab és un dels patrocinadors del festival de NYC i de la recerca que es fa en col·laboració amb la Parsons School, part de la qual serà publicada en la col·lecció del MIT.

Si no pots venir dijous pots seguir l’experiència des del nostre Bloc de Breakout, Facebook i Twitter. Et tindrem al corrent de tot el que està passant en temps real!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar