El Saxo, Protagonista D'una Nova Sessió Pedagògica Del MusicLab

El saxo, protagonista d’una nova sessió pedagògica del MusicLab


Tornen els ritmes musicals al Citilab. Després de la immersió inaugural en el món de la percussió que va impartir Sergio Ramos i de la lliçó mestra de guitarra a càrrec del conegut compositor Pedro Javier González, arriba la tercera sessió pedagògica del MusicLab. Els amants del jazz, però també els neòfits en la matèria, tenen una cita obligada el proper dimecres a les 19h. del vespre. Amb el títol El rol del saxo al segle XXI la sessió, conduïda per Llibert Fortuny, donarà a conèixer els principals llenguatges interpretatius d’aquest instrument.

Es mostraran diferents maneres d’afrontar la interpretació i la improvisació a partir de les tècniques que han sigut utilitzades pels instrumentistes durant les etapes fonamentals del jazz al llarg del segle XX, fins arribar als nostres dies. Podrem gaudir d’una aproximació i visió actual del rol de l’instrument, tècniques, exercicis i recursos per a desenvolupar el caràcter melòdic i rítmic del saxo.

Projecció internacional
Llibert Fortuny es va formar al Conservatori de Manresa i al Berklee College of Music de Boston. Va debutar a Catalunya amb la formació “Llibert Fortuny Quartet” enregistrant “Un Circ Sense Lleons”. Des de llavors, Fortuny és un dels integrants més actius del col·lectiu WTF del Jamboree Jazz Club. Ha rebut diversos premis de jazz i ha col·laborat amb nombrosos músics del país i de fora. És un dels músics joves catalans amb més presència internacional. Actualment el saxofonista toca amb Triphasic i col·labora amb el pianista Manel Camp en l’espectacle “Mozart en clau de jazz” que porten arreu des de 2007.

Podrem seguir la sessió en directe des de les seus dels centres col·laboradors amb possibilitat de interactuar amb l’artista o via streaming on des del chat podrem preguntar a l’artista les seves motivacions, recursos, experiències…

Cliqueu demà a partir de les 19 hores en aquest enllaç.

Tercera sessió del projecte pedagògic
L’objectiu d’aquestes sessions és posar a l’abast de tothom el coneixement necessari per a fomentar la pràctica musical creant una xarxa de centres interessats en continguts pedagògics musicals. D’aquesta manera, es pretén que les sessions de música online serveixin de càpsules pedagògiques complementàries als projectes curriculars de cada centre, oferint noves perspectives -puntuals i especialitzades- que ajudin a la diversitat i la dinamització de la formació musical global. La pròpia experiència com a professors de música dels seus dos impulsors, Sergio Ramos y Santi Sánchez els va inspirar per posar en marxa aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar