Els Centres De Coneixement Sumaran Forces Per Impulsar La Innovació Ciutadana

Els Centres de Coneixement sumaran forces per impulsar la innovació ciutadana


Citilab-Cornellà serà l’espai de trobada on diversos Centres de Coneixement de tot Espanya posaran en comú projectes, experiències i metodologies per impulsar un nou model d’innovació distribuïda basada en el ciutadà.

Les Primeres Jornades de Centres de Coneixement, que se celebraran els dies 26 i 27 de març, permetran compartir visions comuns sobre els diversos entorns d’innovació que cohexisteixen actualment, com ara living labs, open innovation, espais socials d’innovació, laboratoris ciutadans, etc .

La democratització de la innovació
El programa de les Jornades pretén dibuixar el marc europeu d’innovació en relació a la Xarxa de Living Labs (ENoLL), de la mà d’experts com el director de governança de la ENoLL, Roberto Santoro. Les sessions temàtiques dirigides als mateixos centres de Coneixement es distribuiran al voltant de cinc grups de treball: Cultura, Competitivitat i Innovació, Inclusió, Seguretat i Serveis Digitals. El dissabte 27 de març serà un dia per fixar conclusions i definir un marc comú a partir de les diferents experiències compartides durant les sessions. Després de veure alguns exemples d’empreses que ja apliquen aquest model, una taula rodona recollirà els projectes d’organitzacions que treballen en aquest àmbit des d’enfocaments molt diversos, com el Centre de Coneixement i2BC, el Living Lab Andalusia, la Xarxa de Telecentres de Catalunya o els Espais Socials d’Innovació (ESDI).

Cap a un marc europeu d’innovació
Una de les propostes d’aquestes Primeres Jornades de Centres de Coneixement serà la formació d’una Xarxa Social de Centres de Coneixement, que entregarà les seves recomanacions al desenvolupament de la nova estratègia digital europea que es dissenyarà el proper mes d’abril a Granada, coincidint amb la Presidència Espanyola de la Unió Europea.
L’organització d’aquestes Primeres Jornades compta amb la col.laboració del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a través del Plan Avanza 2, y també amb el recolzament d’organitzacions com Localret, Siemens, Orange, Eyeos o Starlab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar