Primeres Jornades De Centres De Coneixement D'Espanya

Les Primeres Jornades de Centres de Coneixement d’Espanya arranquen amb força amb més de 170 participants


D’usuari passiu a motor de la innovació. El paper del ciutadà, cada cop més actiu en un procés on les dinàmiques de canvi van de abaix a dalt i les TIC faciliten el coneixement i l’aprenentatge compartit, planteja la necessitat d’impulsar aquest procés. I no només com a element de dinamització social sinó també com a catalitzador de noves oportunitats econòmiques. Aquest és precisament el punt de partida de les Primeres Jornades de Centres de Coneixement que comencen avui divendres 26 de març i que presentaran les seves conclusions el dissabte 27.

Èxit de participació
Més de 70 ajuntaments de tot l’Estat i prop de 170 participants evidencien l’interès que ha despertat aquesta primera trobada en la que hi participen representants de centres de coneixement, centres de formació, agents socials i membres de diferents administracions. Aquest treball conjunt permetrà contraposar visions comunes sobre els diversos entorns d’innovació que coexisteixen actualment, com ara living labs, open innovation, espais socials d’innovació, laboratoris ciutadans, etc .

El Secretari d’Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Francisco Ros, junt amb el president de LOCALRET, Pere Navarro i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, obriran l’acte d’avui amb una benvinguda als participants.
Per la seva banda, Artur Serra, director d’investigació de Citilab i director adjunt de la Fundació i2CAT, compartirà en la seva conferència inaugural una nova visió que atorga protagonisme a la ciutadania com a motor d’innovació.
Un programa ampliat per donar cabuda a la diversitat
Roberto Santoro, director de governança de la Xarxa de Living Labs, y Olavi Luotonen, oficial científic de la Comisió Europea, dibuixaran el panorama de la política europea en relació a aquests àmbits d’innovació. També aquí s’hi recolliran les experiències de Vicenç Guallart, director del Centre d’Impressió distribuida a Barcelona (Fab-Lab), que presentarà la fabricació personal com a model de producció distribuït.

Hi han novetats al programa, amb la incorporació de nous experts que s’han volgut sumar a aquest fórum i aportar una major diversitat. Així ho han fet, en l’àmbit de la innovació i les polítiques digitals basades en l’usuari, Joan Miquel Piqué (Xarxa Localret), Juan F. Delgado (Comunidad de Redes de Telecentros), Susana Finquelievic (San Luís Provincia Lab), Ana García (El modelo i2BC) i representants de Communautique a Quebec.

Podeu consultar aquí el programa complert.

No serà fins dissabte a la una de la tarda que es donarà a conèixer el resultat tangible de la trobada, que es presentarà al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç com a base de les recomanacions que contribuiran a dissenyar a Granada la nova estratègia digital europea, coincidint amb la Presidència Espanyola de la Unió Europea. David Cierco, director general per a la Societat de la Informació, serà qui posarà punt i final a aquesta primera trobada de Centres de Coneixement que aspira a establir un marc de col•laboració estable per a la innovació cara al futur.

Més informació: Primeres Jornades de Centres de Coneixement

Ja podeu veure les presentacions del divendres, 27 de març

L’organització d’aquestes Primeres Jornades compta amb la col.laboració del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a través del Plan Avanza 2, y també amb el recolzament d’organitzacions com Localret, Siemens, Orange, Eyeos o Starlab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar