Jornades De Comunicació

Les Jornades Comunicació reflexionen amb els joves al Citilab sobre periodisme i veracitat


El controvertit binomi veritat-mitjans de comunicació ja fa temps que avança trontollejant pels delicats camins de la nostra “jove” democràcia. El que abans s’exigia com a essència indisociable de la Comunicació, és molts cops avui en dia una quimera que ni els professionals més dedicats aconsegueixen albirar.I aquesta desprestigiada “veracitat” sembla que cada cop s’allunya més d’un públic acostumat per necessitat al consum ràpid i indigest d’informació i entreteniment que sovint es despreocupa per aquesta qualitat fonamental.

I en aquest context de tensió en els Mitjans de Comunicació s’obre el debat proposat per l’IES Francesc Macià de Cornellà, que en col·laboració amb el Citilab, organitza les Jornades Comunicació per reflexionar amb professionals de l’àmbit i joves de batxillerat sobre les qüestions que afecten l’estat dels mitjans i les seves perspectives futures.

Durant tres matins, del dimarts 9 al dijous 11 de febrer, periodistes, escriptors, filòlegs i directors d’associacions periodístiques es reuniran en taules rodones i conferències que intentaran desentrellar les claus que han dut la comunicació a les formes com la coneixem avui dia, i proposaran els seus punts de vista per ajustar el periodisme a la seva concepció idealista com a “guardià de la democràcia”.

El programa de xerrades començarà amb una taula rodona el primer dia a les 10h sobre “Mitjans de comunicació i llibertat d’expressió”, seguida d’una conferència a les 12h amb el títol “El final dels diaris: la premsa digital”. El segon dia tindrà lloc a partir de les 12h una xerrada sobre “Sálvame: la veritat de les mentides”. I per acabar, el tercer dia reunirà a les 10h diversos experts per tractar el tema de “La memòria històrica als mitjans: veritat i ficció”.
Les Jornades estan obertes al públic en general de forma gratuïta, però es prega confirmar l’assistència enviant un correu a: iesfrancescmacia@xtec.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar