Jornades EduCAT 1x1

Les Jornades eduCAT 1×1 continuen acompanyant als docents en el seu procés de digitalització


El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya segueix avançant en el procés de capacitar digitalment als professionals dels serveis educatius amb uns segona edició de formació al Citilab, de l’1 al 5 de març, per acompanyar-los en la implantació del Projecte EduCAT 1×1. Com indica el seu propi nom, aquest pla pretén que d’ara en endavant l’ordinador passi a ser un element tan bàsic com hagi estat el llibre de text i que cada alumne tingui accés a un ordinador. Per això cal digitalitzar abans l’aula, familiraitzar tant a alumnes com a professors en l´ús d’aquestes eines tecnològiques i adequar els processos d’aprenentatge, ensenyament i organització dels propis centres i del seu entorn.

Aquest matí els ha donat la benvinguda Jaume Graells, el director general d’Educació Bàsica i Batxillerat, junt amb la directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Olga Adroher i Vicenç Badenes, director del Citilab.
El Projecte en sí ha estat presentat per Xavier Kirchner, director del programa IMAE de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El curs comprén les 30 hores de formació presencial que es celebren de l’1 al 5 de març i altres 30 semipresencials tutoritzades.

Estratègies i eines per facilitar el canvi
Les xerrades que tindran lloc durant aquesta setmana pel matí tracten d’aportar als docents estratègies i recursos que els permetin gestonar l’aula digital, adaptar les seves seqüencies didàctiques amb recursos digitals i començar a utilitzar eines per al treball col·laboratiu, dins i fora dels centres educatius.

Les tardes estaran més orientades a continguts més específics, com ara l’entorn de Cloud Computimg y la Web 2.0., l´ús metodològic de les pissarres digitals o la milora de l’accesibilitat amb recursos digitals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar