Final First LEGO League

FIRST LEGO League mou joves de tot Espanya en una apassionant Final a Barcelona


Els nervis, crits d’ànim i rostres apassionats que van ser presents al gener en el torneig de la FIRST LEGO League (FLL) del Citilab van materialitzar-se de nou el passat diumenge 21 de febrer al Cosmocaixa de Barcelona, amplificats a més per la trascendència que duu implicita una Gran Final estatal. Joves de 10 a 16 anys vinguts d’arreu d’Espanya van concentrar-se al centre de divulgació científica de la capital catalana per demostrar que són els més enginyosos creadors i programadors d’uns artefactes mòbils construïts amb peces de LEGO Mindstorms i moltes hores de dedicació. Més de 600 persones van assistir en aquesta cita clau de l’apassionant Torneig Internacional.

L’alt nivell que els participants van demostrar a Cornellà feia preveure una Final molt competitiva i plena d’emoció. I així va ser. Els 24 equips d’escolars procedents de Navarra, Barcelona, Cornellà, Madrid, Albacete, Eivissa, Andalucia, Extremadura i Euskadi que prenien part en aquesta darrera fase van evidenciar en tot moment el grau de preparació que havien assolit en les anteriors proves superades. Aquesta final reunia els millors, i va quedar clar des del primer moment quan els nois i noies van activar els seus robots i aquests van començar a moure’s amb agilitat pel tauler de joc. Però tot i estar molt renyit, evidentment, va haver-hi uns guanyadors.

Els Millors dels millors de la FLL
El palmarés d’aquesta última prova compta amb diferents categories de premis, que valoren diferents aspectes pels quals s’han hagut de preparar els equips, com el disseny de les seves màquines, el treball col·laboratiu, els projectes preparats, etc. I a més, hi ha hagut un campió absolut que ha estat el que ha assolit la major puntuació en les quatre categories bàsiques de la competició: disseny del robot, projecte científic, competició en tauler i treball en equip. Blau La Vall, formació de Barcelona, va alçar-se amb aquest preciat guardó de campió absolut. És destacable a més que aquest equip estigui format íntegrament per noies, quelcom de mèrit en un tipus d’esdeveniment en el què acostuma a haver-hi més presència masculina.

Dos equips sorgits de l’edició de Cornellà, Inmaculada i C Montse Team, van fer-se amb algun dels 10 guardons repartits en la final i que donen pas a una de les darreres proves que se celebraran a nivell mundial. A més, tres altres equips barcelonins han sigut premiats. Això demostra la implicació dels joves del país en aquest tipus de projectes tecnològics.

PALMARÉS DE LA GRAN FINAL FLL ESPANYA 2009:
– Premi GMV al Campió absolut FLL Espanya: Blau la Vall (Barcelona)
– Premi GMV millor innovació i creativitat disseny robot: IES Hermógenes Rodriguez (Madrid)
– Premi IMEB al millor projecte ceintífic de recerca: Legolásticos (Navarra)
– Premi al millor robot: Inmaculada (Cornellà)
– Premi finalista al millor robot: Robocracks (Barcelona)
– Premi Cosmocaixa al treball en equip: Overclock axular (Sant Sebastià)
– Premi disseny per a tots: Superduper (Madrid)
– Premi Fundació Scientia a les joves promeses: Argonautes (Barcelona)
– Premi Lego al millor esperit d’equip: Bideluze (Andoain)
– Premi Cimne al millor entrenador: C Montse Team (Cornellà)

La FLL 2009 continua arreu del món
La FIRST LEGO League és la competició de robots programables juvenil més important a nivell internacional. Imaginació, creativitat, ciència i tecnologia són les principals eines amb les que més de 146.000 escolars de 53 països treballen dur per aconseguir el transport més sostenible i eficient. I és que enguany el repte entorn al qual girava la FLL era l’Smart Move, o Transport Intel·ligent.

Després d’aquesta Final espanyola de la FLL 2009 resten una sèrie de tornejos a nivell mundial que tancaran la present edició. El campió del passat dia 21 disposa ara d’una setmana per escollir el torneig internacional al que vol acudir: el World Festival (Atlanta 15-17 d’abril de 2010), l’Open European Championship (Estambul 22-24 d’abril de 2010) o l’Open Asian Championship (Taiwan 6-8 de maig de 2010). La resta de premiats tenen aquesta setmana de termini per presentar la seva candidatura per a les places vacants. Si resulta que es disposa de menys places que equips amb intenció de viatjar, es realitzarà un sorteig entre aquests.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar