Stéphane Ducasse

El catedràtic Stéphane Ducasse ve a conèixer el grup Smalltalk del Citilab


Stéphane Ducasse, Director d’investigacions de l’Institut Nacional de Recerca en Informàtica i en Automatismes (INRIA) de Lille, va ser convidat el passat dimecres a conèixer de primera mà la labor en aquest i d’altres àmbits del laboratori urbà digital de Cornellà. Ducasse va visitar els diferents espais del centre, i en especial es va interessar pel treball de recerca, divulgació i aprenentatge que realitzen els membres de l’equip.

Ducasse va fer un recorregut guiat per les instal·lacions del Citilab i va reconèixer la seva excel·lent adequació per acollir esdeveniments tecnològics o que explorin noves vies del digital, com demostren els actes que s’hi han celebrat recentment amb gran èxit -UrbanLabs, Maemo Long Weekend, First Lego League, Jornades 1×1…-.

Ducasse és un dels impulsors i president de l’ESUG (European Smalltalk User Group), l’associació fundada a França el 1991 que agrupa els usuaris europeus d’Smalltalk. L’ESUG organitza periódicament trobades internacionals que reuneixen els seus socis per tal de debatre l’actualitat sobre aquesta plataforma de programació i compartir coneixements mutus. En aquest sentit, la visita de l’expert francés està enmarcada també en la prevista celebració de la 18a Conferència Internacional d’Smalltalk a terres barcelonines el proper mes de setembre.

Ducasse té una llarga carrera professional en el món de l’enginyeria informàtica: va co-dirigir durant 10 anys el Software Composition Group -grup de recerca en disseny de llenguatges de programació-, ha liderat el Projecte RECAST i està actualment desenvolupant Moose -plataforma de codi obert per a software i anàlisi de dades- i a més és co-responsable de Pharo -un entorn innovador i clarificador de Smalltalk-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar