TecnoLab Pels Més Petits

TecnoLab acosta la tecnologia als més petits


La curiositat és una qualitat pròpia dels nens que els impulsa a explorar i a preguntar-se el perquè de les coses. També és el punt d’arrencada de TecnoLab, un innovador taller que pretén apropar els nens i nenes a la tecnologia i a la seva metodologia de treball. Es tracta de que adoptin una actitud participativa i lúdica que facilitarà el seu aprenentatge de forma gradual. D’aquesta manera els nens aniran adquirint habilitats tecnològiques i científiques fins el punt de ser capaços d’aportar nous temes i noves formes de recerca. TecnoLab és doncs, una activitat a cavall entre la tecnologia i la sociologia que busca ensenyar nous camins d’aprenentatge.

Al cap i a la fi, els nens que siguin capaços d’experimentar la tecnologia i viure-la, augmentaran la seva capacitat creativa i d’innovació. Tot plegat els permetrà aconseguir un major rendiment en les assignatures de ciència i tecnologia i en altres disciplines. Podeu saber més sobre Tecnolab i veure els descobriments que ja han fet els nens i nenes connectant-vos a: Bloc de Tecnolab
Els joves investigadors trien com volen aprendre

A les instal·lacions de Citilab es tractaran de forma experimental possibles temes proposats per nens i nenes, encara que al principi es pautarà aquesta tria. D’aquesta manera podran descobrir que la tecnologia pot estar present a infinitat de situacions quotidianes, i seran ells qui proposen i trïin els temes que més els interessin i facin les pròpies propostes de treball.

Amb interrogacions com “Tu com ho construiries?, Com ho faries?” es tractarà d’estimular algunes d’aquestes propostes.
Preguntes per entendre millor el nostre món

Part important d’aquest curs-taller és promoure la curiositat, el treball grupal, l’ús de tecnologies col·laboratives i la interdisciplinitat. Per això es treballarà a partir del plantejament de preguntes, de forma col·lectiva o en petits grups de treball, s’utilitzaran plataformes web 2.0 i les activitats tindran un enfocament més mecànic -amb materials tipus cartolines, llibretes, gomets, colors, etc.- on es treballarà el concepte, i un enfocament més informàtic on el concepte es transformarà en realitat i acció.

Els continguts del taller es treballaran d’una forma flexible, amb diferents graus d’intensitat segons la mida dels grups d’alumnes i de les seves inquietuds.

S’estudiaran qüestions com: Què és un bon i un mal disseny? Com funciona la televisió? Com funciona una brúixola? Què és Internet? Per a què serveixen els satèl·lits? Com funcionen els ratolins inalàmbrics? Com es comuniquen els ordinadors?…

Per aprendre sobre tots aquest temes s’utilitzaran tècniques molt variades, com la documentació per part dels nens, la investigació, la creació d’artilugis, el dibuix, el disseny, el diàleg, la relació de conceptes, etc.

Tots aquells que estigueu interessats us podeu inscriure abans del 9 de febrer al formulari online citilab.eu/inscripcio-cursos o bé trucant directament al 93 551 06 60 i preguntant per José García o Pau Domínguez.

Dades del taller:
– Inici: 9 de febrer de 2010
– Horari: de 18 a 19h
– Sessions: tots els dimarts. (8 sessions)
– Edats: Nens i nenes de 7 a 9 anys
– Preu: 32 euros per nen (abonament el primer dia de taller)
– Inscripcions: citilab.eu/inscripcio-cursos
o bé al 93 551 06 60 (preguntar per José García o Pau Domínguez)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar