MusicLab - Sessions Pedagògiques

MusicLab, el projecte amb més ritme del Citilab


A l’ampli ventall de propostes formatives digitals del Citilab podem sumar-hi a partir d’ara una de ben rítimica, que sonarà amb força aquest any. El MusicLab ja està en fase beta, el què significa que podem començar a parlar del primer projecte eminentment musical del Citilab-Cornellà: un programa estable de classes de música online multidisciplinar i multiestilístic per a tots els nivells i totes les edats.

L’objectiu del projecte és posar a l’abast de tothom el coneixement necessari per a fomentar la pràctica musical creant una xarxa de centres interessats en continguts pedagògics musicals. D’aquesta manera, es pretén que les sessions de música online serveixin de càpsules pedagògiques complementàries als projectes curriculars de cada centre, oferint noves perspectives -puntuals i especialitzades- que ajudin a la diversitat i la dinamització de la formació musical global. La pròpia experiència com a professors de música dels seus dos impulsors, Sergio Ramos y Santi Sánchez els va inspirar per posar en marxa aquesta iniciativa.
La prova de foc… superada amb èxit!
Divendres passat es va fer el primer assaig amb la retransmissió en directe, via Internet, de la classe que impartia un músic des del plató del Citilab. La prova pilot va ser tot un èxit i els alumnes de l’Escola de Música de Can Massallera, de l’Associació Cultura F (cultura i formació) van poder gaudir de l’actuació i de les explicacions del músic que actuaba a Cornellà. A més, el sistema de retransmissió va demostrar ser capaç de permetre la interactivitat entre ambdós punts, de manera que els nois van poder fer preguntes al músic, que a la vegada va oferir les seves respostes a temps real.


Aquesta és la retransmissió de la masterclass que es va oferir a l’Escola de Música de Can Massallera
Aquesta prova pilot serveix d’inici d’un projecte que pretén oferir una masterclass cada mes amb artistes de renom i professionals de la música que desvetllaran les seves tècniques a tots els usuaris interessats en rebre formació musical d’una manera novedosa.
Un projecte de futur
El calendari de les sessions pedagògiques, que es duran a terme a les instal·lacions del Citilab, està previst que s’iniciï al febrer amb el tractament de la guitarra, seguint els següents mesos amb d’altres instruments -com són el piano, el baix elèctric, la bateria o el violí…-.

Aquesta és una primera fase del MusicLab, que servirà de test de continguts i en la què es desenvoluparan altres aspectes relacionats amb el projecte, de manera que es donaria peu a següents etapes. Això abasta des de seminaris fins a trobades artístiques, passant per retransmissions en streaming de concerts destacables o programació de continguts on relacionar música i pedagogia. Finalment, amb la seva consolidació, la filosofia del MusicLab podria extrapolar-se a d’altres continguts artístics com són el teatre, la pintura, la dansa, etc.

MusicLab pretén ser un projecte innovador cridat a generar l’interés del sector , i preveu la col·laboració amb entitats públiques i privades, com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Anella Cultural. A més, treballa en la creació d’una web multimedia on poder exposar els continguts i interactuar-hi, oferint d’altra banda esdeveniments culturals musicals especialitzats com ara seminaris o audicions…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar