Professors Durant La Jornada EduCAT 1x1

Els professors es “digitalitzen” a les Jornades EduCAT 1×1


Ja fa temps que les Administracions aposten per apropar els beneficis de les TIC a la ciutadania en diferents àmbits . En aquest sentit, són evidents els grans avantatges que suposa l’ús de les eines digitals a les aules per facilitar i potenciar el treball de tots, mestres i alumnes. I aquest és el marc en el que es forma el Projecte EduCAT 1×1, promogut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La filosofia d’EduCAT 1×1 es sintetitza en el seu nom: un alumne, un ordinador. Els seus objectius, doncs, són digitalitzar les aules facilitant l’adaptació dels alumnes i professors a l’ús de noves eines tecnològiques que han de millorar el procés d’ensenyament-aprenentatge, d’avaluació i d’organització que es desenvolupen als centres i a l’entorn.

L’EduCAT 1×1 realitzarà unes Jornades al Citilab-Cornellà per formar els professionals educadors en aquest programa, que s’ha inaugurat a l’auditori del centre l’11 de gener al matí amb la presència de Jaume Graells, director general de l’Educació Bàsica i Batxillerat; Olga Adroher, directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat; i Vicenç Badenes, director del Citilab.

Del llibre de text… al llibre digital
El projecte contempla dotar les aules de les tecnologies necessàries per a fomentar la innovació en l’educació: pissarres digitals interactives, més connectivitat WiFi, un ordinador portàtil per a cada alumne i llibres de text en format digital.

Els objectius finals d’aquest procés d’adaptació a les TIC, que tindrà els seus passos previs en aquest mateix curs 2009-2010, són convertir l’ordinador en l’eina personal de treball de l’alumne, proporcionar la gratuïtat del llibre de text al país basat en format digital, educar els alumnes en el concepte de “vida en un món connectat”, i situar Catalunya entre els països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació.

Jornades al Citilab: ensenyant als professors a ensenyar amb les eines digitals
Per tal que els professionals dels serveis educatius es capacitin per acompanyar el procés d’implantació de l’EduCAT 1×1 en els centres, s’han organitzat unes Jornades que tindran lloc de l’11 al 15 de gener al Citilab, i en les què es realitzaran una sèrie de xerrades i tallers formatius relacionades amb l’escola i el món digital.

La primera sessió de l’11 de gener servirà per presentar el projecte i per iniciar els mestres en la metodologia formativa per aquest canvi, dotant-los de les estratègies per ajudar a reelaborar les seves pròpies pràctiques des de la mirada del projecte EduCAT 1×1.

En els successius dies es realitzaran taules rodones sobre “L’Aula digital”, “El centre digital”, la “Construcció de seqüències didàctiques amb eines digitals”, i les “Eines i estratègies per al treball col·laboratiu d’aula o centre digital (xarxa interna) i entre centres (xarxa externa)”. A més hi haurà tallers de Web 2.0, de Pissarra Digital, i d’altres activitats que també buscaran aprofundir en la realitat que es vol aconseguir amb el desenvolupament digitalitzador de l’EduCAT 1×1.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar