Experiencies WMC


Mòbils i participació ciutadana
A l’edició d’enguany l’equip de desenvolupament del Citilab mostra dos projectes que plantegen nous usos de les plataformes de mobilitat. De tots dos se’n faran demostracions i explicacions personalitzades a l’stand del Citilab al MWC 2010.

#Mapgame, projecte desenvolupat conjuntament amb Public Frame, és una plataforma mòbil oberta que permet als usuaris crear els seus propis jocs en un entorn urbà mitjançant geolocalització. Es tracta d’un servei de comunicacions entre web i mòbil per a Android basat en Google Maps i Twitter. Els jocs generats també incorporen una interfície de realitat augmentada, integrada como una capa del programa Layar, on es visualitzen els jugadors, punts de control i altres elements damunt de la imatge real.
És doncs un SDK Open Source vàlid per multitud de formats, que van des de l’aventura gràfica fins al joc tipus “capture the flag”, passant per l’organització de reunions en un lloc concret. Properament estarà disponible per als sistemes iPhone i Symbian.

L’altra experiència que es podrà veure a la MWC ha estat ideada per Visual Engine en col·laboració amb Citilab i és un sistema de transmisió per streaming sobre mòbil, que ja ha estat testada en experiències prèvies amb diversos models de mòbil.
La demo que es realitzarà al Congrés consistirà en la captació i retransmissió en directe d’imatge i so amb telèfon mòbil via connexió 3G. Els mòbils en si estaran connectats a un servidor mitjançant WiFi, i des d’aquest s’emetrà en directe per Internet tot el que enregistra el telèfon. Aquesta aplicació dota d’autonomia i mobilitat el procés de realització audiovisual i permet multitud d’usos, entre ells aplicacions de periodisme ciutadà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar