La Mandarina De Newton

La Mandarina de Newton treu tot el suc a la ciència i la tecnologia al Citilab


El 4 de gener, fa ara 367 anys, neixia el científic que demostraria els principis més fonamentals de la física universal. A partir d’allí els cossos seguirien movent-se i caient com fins aleshores, però tota la humanitat ho veuria diferent. Newton va obrir els ulls a la ciència…, però la ciència no va obrir sempre els ulls a tothom. I és que la divulgació científica ha estat sempre necessària per fer avançar la mentalitat de la societat al mateix ritme que evolucionen els descobriments. I en l’era de la revolució tecnològica en la què estem, La Mandarina de Newton pretén ser una proposta rellevant per despertar l’interés científic de més d’un.

La ciència no és aburrida ni divertida, simplement ho és tot
Irene Lapuente, creadora i ànima de “La Mandarina”, és una física que sempre ha cregut que la ciència és molt més que els cúmuls inacabables de xifres i operacions que caracteritzaven els seus estudis de la carrera. De fet, com ella bé defensa, aquesta disciplina és present a tot arreu i fins a l’acte més quotidià té la seva base científica, de manera que qui pugui trobar aburrida la ciència és que també li aborreix el món en el què viu.

Així doncs, aquesta encuriosida universal va decidir un dia treure suc a la seva passió i als seus dots comunicatius engegant “La Mandarina de Newton”, un projecte que combina ciència i tecnologia amb qualsevol altre disciplina, per tal de crear activitats i esdeveniments lúdics i educatius que animin a diferents públics a ser curiosos, innovadors i participatius, a més que promoguin el coneixement d’una determinada matèria.

En aquest vídeo (grabat amb telèfon mòbil) la Irene Lapuente explica els orígens d’aquest nou projecte empresarial a la seva presentació realitzada al Citilab:

Alguns dels experiments newtonians que van sorprendre al públic, presentats amb una bona dosi d’humor:

La Mandarina de Newton va nèixer fa més de dos anys com una aventura digital de l’Irene, en la què a través d’un bloc exposava les seves inquietuds científiques i tractava molts dels perquès de l’existència. Paral·lelament, l’Irene realitzava activitats educatives al Cosmocaixa i també ha estat impulsant projectes divulgatius al Citilab, com el Tecnolab i, més recentment, l’Expolab. Al Citilab la Irene ha trobat l’entorn adequat per fer crèixer els seus objectius i convertir un senzill bloc en un ambiciós projecte empresarial amb amplis horitzons.

La Mandarina treu tot el seu suc concentrat al Citilab
Coincidint amb l’efemèride newtoniana, l’Irene va presentar oficialment La Mandarina de Newton en un acte que va tenir lloc el 4 de gener de 18 a 20h al Citilab-Cornellà, i que va comptar també amb experiments del descobridor de la Llei de la Gravetat i un brindis mandarínic. Aquesta cita suposa l’inici d’una nova etapa per a “La Mandarina”, que es constitueix com a empresa que oferirà la seva experiència en divulgació científica des d’una vessant innovadora, intentant combinar els universos sovint tan allunyats com són el científicotècnic i l’artístico-cultural.

Si no us vau poder acostar al Citilab, tindreu una nova oportunitat de conèixer de primera mà aquest projecte amb la presentació que es realitzarà el proper dimecres 27 de gener de 19 a 21h al CCCB de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar