ExpoLab: L'exposició De Ciència I Tecnologia

Expolab: l’exposició de ciència i tecnologia que no només es visita… sinó que es crea!


Expolab és una nova manera de pensar en les exposicions de ciència i tecnologia, intentant anar més enllà de l’arcaica imatge que projecten els espais expositius i els museus de ciència i tecnologia, gent passejant-se o només interactuant amb experiments predefinits. Aquest projecte vol explorar de forma rigorosa les noves possibilitats que ofereix la tecnologia digital per construïr coneixement i crear activitats per provar nous formats a l’àmbit expositiu i museològic.
Es tracta d’aplicar el pensament de disseny amb l’usuari des del principi de la preparació d’una exposició.

El que es planteja és que qui vulgui -des d’usuaris fins a professionals del Citilab o de l’àmbit museològic i divulgatiu- participi a construir diferents exposicions col·lectives que amb la col·laboració de tothom arribaran a tenir el millor disseny possible.
”De la contemplació a la participació, i més enllà”: primer projecte Expolab
La primera exposició d’una sèrie que tindran lloc al Citilab es començarà a definir el proper 14 de gener en un taller obert a tothom. En aquesta sessió inicial de co-disseny l’equip d’Expolab plantejarà preguntes i proposarà activitats perquè els participants digueu la vostra, formant així un primer grup de treball. A partir del mes de maig, els coordinadors del projecte treballaran en la realització física d’aquesta primera exposició, i al mes de juny s’inaugurarà oficialment.

Sota el títol ”De la contemplació a la participació, i més enllà”, aquesta exposició està adreçada a reflexionar sobre els canvis que han sofert l’educació, la comunicació, l’art, la divulgació i les pròpies tècniques expositives, al llarg dels últims cinquanta anys, a causa de la introducció de la tecnologia com a eina i com a forma de pensar i organitzar-se.

La cita del dijous 14 de gener tindrà lloc de 17 a 20h al Citilab-Cornellà i començarà amb una primera hora en la què per grups i amb materials de suport aportats pel Citilab, els participants ens explicaran com Internet ha canviat la seva vida. Seguidament, cada grup definirà com vol explicar aquests canvis mitjançant imatges, cartolines, legos, etc. I finalment, hi haurà una entrega de premis pels grups que aportin les millors idees.

Els que vulgueu apuntar-vos a aquesta experiència i participar-hi podeu contactar amb: equip.expolab@gmail.com
Expolab explora noves fronteres territorials i del digital
Aquest projecte engegat des del Citilab traspassa els límits nacionals i de la realitat, ja que en col·laboració amb el Tech Museum of Innovation de San José (al Sillicon Valley de Califòrnia) organitzarà conjuntament un concurs de disseny a Second Life. Dissenyadors d’arreu del món respondran a les idees dels ciutadans de Cornellà aportant les seves propostes per a l’exposició. I durant una trobada al mes de maig, els visitants de Citilab escolliran el disseny guanyador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar