Certificació AcTIC

Els citilabers seran dels primers en accedir a la certificació ACTIC


Sabem que la feina ben feta es demostra per si mateixa. Però a tots ens agrada que es reconeguin els nostres mèrits i poder comptar amb el recolzament de distintius que els oficialitzin. I al Citilab-Cornellà estem orgullosos d’haver esdevingut un dels primers centres en ser reconeguts per la Generalitat de Catalunya per oferir l’acreditació oficial ACTIC.

L’ACTIC, acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, certifica les capacitats digitals dels alumnes del Citilab, és a dir, la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que els citilabers desenvolupen en situacions reals per obtenir uns objectius amb eficàcia i eficiència. Aquesta nova homologació formativa esdevindrà una gran ajuda pels ciutadans en els nostres temps de crisi, ja que dotarà d’oficialitat els seus coneixements en TIC. D’aquesta manera, els acreditats disposaran d’una garantia per demostrar les seves competències curriculars a l’hora de cercar feina o gestionar tramits administratius.

A partir d’ara, doncs, al Citilab s’hi podran realitzar exàmens per obtenir aquest certificat oficial, amb el qual podran quedar demostrades les competències en TIC de tots els estudiants majors de 16 anys mitjançant una prova per ordinador. La Generalitat emetrà el certificat acreditatiu a tots aquells que superin satisfactòriament la prova, de manera que puguin demostrar un determinat nivell (baix, mitjà o avançat) en tecnologies de la informació i la comunicació davant qualsevol empresa o administració. Els continguts fonamentals de l’ACTIC incorporen una perspectiva global sobre la societat del coneixement i sobre les bones pràctiques, el civisme i la cultura digital.

El Conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va destacar la importància de la recent nascuda ACTIC durant la intervenció a la Jornada de dinamització de la internet social, celebrada el passat 26 de novembre al Citilab. Ausás va remarcar el protagonisme que atorgarà als punts de la Xarxa Òmnia aquesta acreditació, ja que requerirà una formació específica en noves tecnologies i la labor professional per difondre noves tecnologies que caracteritza els telecentres de Catalunya.

Citilab també col·labora activament en el naixement de l’ACTIC
A banda de la realització de proves per a la certificació, el Citilab ha tingut un paper destacat en el llençament de l’ACTIC, ja que ha desenvolupat una sèrie de materials didàctics útils per transmetre els conceptes essencials de les noves tecnologies d’una forma entretinguda i accessible. I com és d’esperar, aquesta difusió de les noves tecnologies s’ha plantejat a partir de l’ús del llenguatge predominant en les TIC: l’audiovisual. Els professionals de l’àrea audiovisual del Citilab s’han encarregat d’elaborar un conjunt de càpsules de vídeo i multimèdia que segueixen el programa formatiu de l’ACTIC.

La singularitat d’aquestes peces és que han estat creades seguint l’estandard SCORM, sent així compatibles amb gran varietat de plataformes, com ara Moodle, el paquet de programes per a la creació de cursos i llocs Web. Així, els continguts elaborats des del Citilab conformen un material bàsic que s’adapta a l’estructura més complexa de cada sistema que els requereixi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar