Festa Tecnològica Al Citilab

El Citilab viu amb entusiasme una autèntica festa tecnològica


El passat dissabte 12 de desembre la tecnologia va mostrar la seva cara més divertida al Citilab, amb un munt d’activitats divulgatives i lúdiques per a totes les edats que van aplegar a una gran quantitat de participants durant tot el dia, que no van desaprofitar l’ocasió per apuntar-se als diversos tallers i activitats que van poder provar. La celebració va revestir aquest cop un caràcter ben especial donat que prop de 250 membres de l’administració municipal i el president de la Generalitat, José Montilla,també hi eren al Citilab, però en aquest cas per participar a l’Assamblea General de Localret i debatre el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions i el procés d’adaptació en administracions electròniques. Una bona mostra de com els ciutadans responen de forma entusiasta i participativa a l’hora de construir entre tots, en la vida quotidiana, la Societat de la Informació.

Un Citilab més camaleònic que mai
Què tenen en comú un petit aventurer digital, una parella d’avis amb il·lusió per aprendre, una jove banda de electropop, una família amb ganes de passar un dissabte de diversió i un grup d’alcaldes d’arreu de Catalunya? Doncs, és clar: la seva passió per tot allò que té a veure amb el món digital. Al Citilab es va poder viure i palpar d’una forma molt clara, veient l’interès de tots ells en participar-hi.
Des de primera hora del matí, famílies senceres s’acostaven als ordinadors i les instal·lacions preparades a la planta baixa per experimentar i provar a consciència. Els més petits es van divertir de valent aprenent a programar amb Scratch, els més joves preferien fer el seu bateig aeri amb els , i els més animats provaven d’escriure algunes idees saltant al . La majoria dels nens, però van passar en un moment o a altre per l’espai “LEGO i l’Aventura del Tresor Perdut” atrets per aquests espectaculars robots programables.

Hi va haver espais directament enfocats a la participació, com el racó on s’hi mostraven els tallers Expolab i Tecnolab, que es va convertir en un autèntic “pont” entre el món físic i el virtual.
Un mural de fusta a la paret del fons servia de suport a totes les opinions, propostes i impressions que els assistents hi enganxaven amb notes adhesives, sobretot en forma de colorits dibuixos que deixaven pel record els més petits de la família. Paral·lelament, el Suro Online va actuar com espai virtual que va recollir les propostes i opinions dels més grans al voltant del què esperen trobar al Citilab

Tecnologia per viure en el dia a dia
En aquesta edició a Citilab hem intentat trobar un punt mig entre l’entreteniment digital i aquelles activitats que tenen un caràcter de divulgació tecnològica i que permeten difondre les activitats i iniciatives del propi Centre. Aquest és el cas de Bricolab, el taller de tecnologia de la llar, o el Consultori Digital, on es van tractar d’urgència tota mena de dubtes per part dels especialistes que hi van dedicar tot el temps necessari per aclarir-los.
Una altra de les àrees divulgatives que van brillar amb llum pròpia durant la jornada va ser la de Seniorlab, on s’hi van poder veure projectes tant interessats com “Quan jo era nen”, “Digiobiografies, “Posant de moda els 40” o “Els geeks més grans de la casa”.
Per últim, els “Relats Digitals” del grup de recerca Edulab, una sèrie de presentacions realitzades per alumnes de secundària sobre la seva pròpia vida i experiències personals, no van deixar indiferent a ningú.

La fàbrica de somnis, a la segona planta
Al pujar a la planta superior de l’edifici, l’atenció de grans i petits quedava concentrada a “l’Inventa TV”, activitat en la que la imaginació dels participants és la que dóna forma a un mini-programa de televisió per internet. Tots van demostrar tenir moltes bones idees, dibuixant els seus invents i guionitzant-ne la història, i s’ho van passar d’allò més bé veient el resultat final gravat per televisió.

La música va ser també en aquest espai la protagonista indiscutible: al plató de televisió joves grups musicals com Muyayo Rif, Funkebab, Gaspar, Miwa, Babel, Ataque Yé-Yé, Mescaleros o Susan Red Naplesvan venir carregats amb els seus instruments i molt de ritme al cos per intepretar les seves peces davant les càmeres i poder grabar al moment el seu propi videoclip. Hi va haver de tot, des d’un grup d’entusiastes del flamenc fins a joves amants de l’electropop.
Els menys professionals no es van quedar amb les ganes, però, i es van quedar una bona estona enganxats a l’espai “Rock Band”, gaudint de la possibilitat de ser músics virtuals per un dia amb el videojoc de PS3.

El president Montilla tampoc no s’ho va perdre
El president de la Generalitat, José Montilla, va arribar a darrera hora del matí per realitzar la clausura de l’Assamblea General de Localret, el Consorci local que impulsa la societat del coneixement a tots els municipis i no es va voler perdre les activitats que s’hi realitzaven al Citilab, aprofitant la visita per recórrer les tres plantes del Citilab.
Al larg d’aquest breu recorregut, el president va tenir l’ocasió de fer un intercanvi d’impressions amb els amb els nens i nenes que prenien part en els diferents tallers tecnològics, de provar ell mateix dispositius tan espectaculars com la Mesosfera, i fins i tot de presenciar en directe la gravació en directe d’un dels videoclips al plató.

La Festa del Citilab ha estat, en resum, una jornada festiva i participativa en la que tothom s’hi va sentir a gust. El mosaic de fotografies del Flickr n’és un viu exemple que recull els moments més especials d’aquest gran dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar