Breakout 3.0

Breakout 3.0 explora nous models de coworking en l’espai Fabra i Coats


Primer va ser a un centre de negocis, després a un centre comercial i ara… a un centre d’experimentació artística i cultural! El proper dimecres 13 de gener arribarà de nou el projecte Breakout a Barcelona, , disposat a demostrar per tercera vegada que és possible donar un ús alternatiu a espais urbans com entorn de col·laboració i laboratori d’idees.
Fabra i Coats: un espai barceloní molt citilaber
El lloc escollit no podia ser més especial: l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, un model de reutilització dels espais que guarda paralelismes amb Citilab-Cornellà. I és que, com l’edifici de Can Suris, el Fabra i Coats també va respirar fa anys els fums de la florent industria catalana abans de convertir-se en un centre d’innovació artística i cultural. La seva nova aventura com a espai creatiu obert a noves propostes també és molt recent i compta amb una projecció fresca i oberta a experiències innovadores.

Així doncs, després d’una intensa rehabilitació que encara es troba en procés, la Fabra i Coats va iniciar la seva activitat com a centre cultural el setembre del 2008 acollint propostes artístiques de tota mena, com són una escola itinerant de músics i un centre de formació artística pluridisciplinar. Les iniciatives que s’hi duen a terme van des del teatre al circ, passant per les disciplines audiovisuals i les plàstiques. Artistes en formació i creadors de tota mena han trobat en aquestes parets fabrils l’ambient ideal per deixar fluir la seva imaginació i donar forma a molts projectes.
Reinventant espais de l’era industrial
L’antiga fàbrica de filatures es converteix doncs en un marc idòni pel projecte Breakout i per celebrar-ne l’edició més creativa, convidant els treballadors de l’àmbit de la cultura, l’art, l’arquitectura, el disseny, la tecnologia i tot aquell que desitgi obrir nous horitzonsen la seva dinàmica de treball a que s’uneixin a aquest projecte.

Així doncs, tots els ciutadans sense excepció estan convidats el proper dimecres a la Fabra i Coats per formar part de l’experiència Breakout durant unes hores. Una nova forma de treball més oberta, participativa i flexible és possible, com podran comprovar tots aquells que s’acostin el proper dimecres a la fàbrica de Sant Andreu.

A l’interior de les antigues instal·lacions industrials ja no s’hi troben màquines, sino les eines productives de l’era digital: connexió WiFi lliure, ordinadors multimèdia portàtils, mòbils 2.0 i, sobretot, l’equip tècnic i de recerca del Citilab que es troba al darrera d’aquest projecte d’investigació.
El Breakout del Citilab creix dia a dia
El projecte “Breakout: escapa de l’oficina” va nèixer l’any passat a Nova York i el Citilab s’hi va sumar ben aviat celebrant la seva primera edició el mes de setembre al WTC de Cornellà. Una segona edició el novembre a L’Illa Diagonal de Barcelona va consolidar l’iniciativa i va impulsar la celebració d’aquest tercer Breakout que tornarà a mobilitzar-se per reinventar espais públics per a nous usos ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar