Els Sèniors Experimenten Amb Audiovisuals

Els sèniors del Citilab experimenten amb les eines audiovisuals 2.0

Desmuntat ja el tòpic que els ordinadors i Internet són només pels joves i un cop assumit que la tecnologia no entén d’edats, els citilabers més grans s’han posat mans a la feina per demostrar amb fets que són capaços d’utilitzar les eines digitals amb molta destresa. I per això s’ha engegat un programa d’alfabetització audiovisual que dotarà els sèniorlabers del coneixement necessari per dur a terme els objectius que es propossin amb el domini del llenguatge audiovisual.

Desmuntat ja el tòpic que els ordinadores i Internet són només pels joves i un cop assumit que la tecnologia no entén d’edats, els citilabers més grans s’han posat mans a la feina per demostrar amb fets que són capaços d’utilitzar les eines digitals amb molta destresa. I per això s’ha engegat un programa d’alfabetització audiovisual que dotarà els sèniorlabers del coneixement necessari per dur a terme els objectius que es propossin amb el domini del llenguatge audiovisual.

Amb el suport de l’equip del SocialMediaLab, les desenes d’integrants del SeniorLab han començat a formar-se àmpliament en l’ús dels aparells d’audio i vídeo, per tal de ser després capaços d’utilitzar-los amb soltesa per a multitud de fins. Una prova experimental d’aquests inicis ha estat la realització per part dels sèniors d’un petit making off del taller de vídeo, on ja demostren les seves aptituds davant i darrere la càmera.


De la formació audiovisual a l’aprenentatge digital

El primer pas en aquest ambiciós procés formatiu ha estat aprendre els fonaments de funcionament de l’equipament del plató, com són les càmeres HD, els focus, els fons de Chroma, els micròfons, etc. Aspectes tant bàsics com què és l’obertura del diafragma o perquè serveix el balanç de blancs han captivat l’atenció dels participants durant les sessions instructives que s’han dut a terme a la segona planta del Citilab-Cornellà.

Un cop els sèniors ja han adquirit els principals conceptes sobre captura i processament de la imatge, va arribar el torn d’aprendre la manera de treure partit de les seves creacions de vídeo i difondre-les aprofitant els nous canals 2.0. Amb la potent plataforma Livestream, han creat un canal propi de SeniorLab on poden anar emmagatzemant el seu catàleg de peces, a banda de retransmetre imatges en directe per streaming i interactuar amb la mateixa pantalla de l’ordinador. L’accés als continguts de video del SeniorLab, sigui “on air” o “on demand”, estarà enllaçat a la seva xarxa social, en la què ja comparteixen amb tothom els seus projectes i les activitats que van desenvolupant.
Obrint la porta a noves vies de comunicació per als sèniors

Tot això ofereix múltiples possibilitats als citilabers més grans: des de projectar a temps real qualsevol acte que celebrin o compartir les seves experiències a partir de càpsules de vídeo personals, fins a iniciar una sèrie de peces audiovisuals amb temàtiques diverses o programar certs continguts periòdicament. En definitiva l’objectiu és comunicar-se amb el llenguatge propi de la nostra època, que sens dubte és l’audiovisual, i que aquelles persones menys acostumades a l’entorn digital puguin iniciar un procés d’inmersió en les noves tecnologies, i en especial en les 2.0. La idea és que ells siguin els protagonistes totals i que actuin amb llibertat tant davant l’objectiu de la càmera, presentant ells mateixos els seus continguts, com darrera la taula de control, dirigint tot l’aparell tecnològic.

Aquest és, doncs, el principi d’un projecte a llarg termini que de bén segur anirà donant els seus fruits a mesura que les persones que dónen vida al SeniorLab adquireixin més pràctica amb l’equip audiovisual i puguin centrar la seva imaginació en crear nous productes que recullin la seva experiència i que els dotin de possibilitats d’innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar