Logo Localret

L’Assamblea General de Localret va debatre al Citilab el desplegament de les telecomunicacions


El dissabte 12 de desembre Consorci Localret va celebrar al Citilab la seva Assamblea General, que és el seu màxim òrgan de representació, amb un acte al matí amb la presència del president de la Generalitat José Montilla. L’Assamblea d’enguany va debatre temes tan rellevants com el desplegament de les xarxes de telecomunicacions al territori (la telefonia mòbil, WiFi, fibra òptica…) i el desenvolupament de l’administració electrònica, així com els principals reptes que les administracions locals hauran d’afrontar els propers anys per a que la societat de la informació s’estengui a tota la ciutadania.

L’Assamblea va obrir amb una conferència de la rectora de la UOC, Imma Tubella, sobre “Ciutadania en xarxa”, i va tractar les propostes referents als temes següents: les competències municipals en l’àmbit de les telecomunicacions, la resolució sobre l’administració electrònica, l’acord sobre la tributació local dels operadors de telefonia mòbil, i l’ampliació del concepte de servei universal i el seu compliment.

La cloenda de l’acte va tenir lloc a les 13h a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, el president de Localret i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, i Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

Localret, nascut el 1997 amb l’afany d’impulsar la societat del coneixement al servei de tots els municipis, representa 812 ens locals catalans i compta amb el suport de les dues entitats municipals catalanes, l’FMC i l’ACM. La seva missió és actuar de forma coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en el desenvolupament de la societat del saber. Localret, doncs, presta servei i ofereix assessorament a les institucions locals en la preparació i execució de les polítiques municipals per al desplegament de les tecnologies de la informació i la comunicació al territori i per al conjunt dels ciutadans, evitant l’anomenada “escletxa digital”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar