Maemo Long Weekend

La presentació del Nokia N900 dóna el tret d’inici al Maemo Long Weekend


El Maemo Long Weekend va arrencar al Citilab, amb la mateixa energia que promet oferir el nou sistema operatiu de Nokia, i va descobrir fins el diumenge 6 de desembre tots els detalls tècnics més precisos d’aquesta plataforma basada en codi obert.

I per ficar-se ja d’entrada el públic a la butxaca, la presentació de Quim Gil, responsable de plataforma de Nokia i barceloní establert a Helsinki, s’ha estrenat amb un espectacular vídeo promocional del projecte Maemo que podeu veure a continuació:

Esdeveniment que aplega desenvolupadors i seguidors de Maemo
Després d’explicar els aspectes funcionals d’aquestes jornades, que es van gestar com un workshop reduit a 50 professionals i que han acabat convertint-se en un esdeveniment amb més de 150 registrats, Quim Gil ha presentat les línies generals del nou sistema operatiu. Al voltant de Maemo s’ha creat, molt abans de ser llençat al mercat, una comunitat d’entusiastes i desenvolupadors que li donen suport. D’aquesta manera, s’organitzen periòdicament esdeveniments d’aquest tipus en els què col·laboren els professionals de l’empresa finlandesa amb la comunitat d’usuaris i programadors.

José Luís Martínez, vicepresident de Nokia N Series, ha intervingut seguidament amb la mateixa línia oberta per Gil, en tant que ha destacat sobretot l’esperit open source de Maemo, característica que implica un canvi en la visió clàssica del mercat de la informàtica mòbil. Martínez ha comentat la importància de la comunitat generada entorn a la plataforma, que suposen la gent que li dona sentit, creant programari que li aporti vida i ampliant continuament el catàleg d’usos. Així, el nou plantejament ja no és que l’usuari pagui a l’empresa per les aplicacions, perquè aquestes hauran estat creades per programadors lliures en benefici d’aquesta comunitat global. En definitiva, els professionals de Nokia proposen mirar cap a un horitzó més 2.0 en mida reduida.

Nokia N900, transforma el concepte de mòbil a ordinador
Però el gran protagonista d’aquestes primeres hores de Maemo Long Weekend ha estat el Nokia N900, el primer terminal en dur el nou sistema operatiu. Tant Gil com Martínez han estat interactuant en les seves intervencions a l’auditori del Citilab amb aquest revolucionari concepte de mòbil que des de la firma escandinava insisteixen en anomenar mobile computer.

Precisament, el vicepresident de la serie N, ha remarcat gràficament els tres posicionaments de la seva companyia pel que fa a telèfons mòbils: el telèfon clàssic, dirigit a públic general i amb usos bàsics; el smartphone, que seria el mòbil de gamma alta fins ara, dirigit pel sistema Symbian; i l’ordinador mòbil, corresponent a la nova generació que s’obre a partir del N900 i que seran impulsats per Maemo. Martínez ha volgut deixar clar que totes tres gammes poden, i de fet han, de conviure per donar servei a la diversitat existent en els més de 1 bilions d’usuaris de Nokia al món. Martínez comenta que “no tothom vol el mateix, per això disposem de diferents plataformes per cobrir diferents necessitats”.

El futur de la Internet Social passa pels dispositius mòbils
La idea fonamental que l’equip de Nokia ha volgut transmetre respecte a Maemo és que ens trobem davant una nova necessitat a la societat mòbil pel que fa a “serveis contextuals a la xarxa” i “localització”. Això significa disposar de tecnologia que ja no es basa en arquitectura de veu, sinó en Internet i en transformar la comunicació per convertir el dispositius mòbils en eines de socialització del futur. En aquest sentit, l’N900 està totalment dedicat a aquests objectius gràcies a un potencial tecnològic que li permet oferir la característica “multitasca”, tant important en aquesta voluntat de oferir noves experiències als usuaris.

Fins aquest diumenge, aquests i molts d’altres temes al voltant de l’interessant món de Maemo i la nova tecnologia mòbil de Nokia seran treballats en profunditat durant aquest exitós Maemo Long Weekend.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar