Logo Barcelona Long Weekend

Nokia descobreix els secrets del sistema operatiu Maemo al Citilab


Maemo es el nou sistema operatiu creat per Nokia que, obrint una nova via de desenvolupament basada en Linux, més enllà de Symbian, incorpora el motor de navegació de Mozilla. De moment, el ara mòbil insígnia de la marca finlandesa, el Nokia N900, ja s’ha convertit en el banc de proves perfecte per demostrar tota la potencialitat del nou SO.

I per presentar en directe les possibilitats que brinda la plataforma -a més dels dispositius que la utilitzaran com el mateix N900- el Forum Nokia ha organitzat el Maemo Long Weekend, un cap de setmana orientat a desenvolupadors interessats en començar a utilitzar el nou sistema operatiu de Nokia. L’esdeveniment tindrà lloc del divendres 4 al diumenge 6 de desembre al Citilab-Cornellà i comptarà amb tallers de formació pels programadors que vulguin crear o portar les seves aplicacions a Maemo, a més d’informació i reunions sobre documentació i localització.

El Maemo Long Weekend, que resta obert a les aportacions de tothom que vulgui proposar activitats, estarà dividit en dues parts. Una limitada a la cincuantena de desenvolupadors de la comunitat Maemo convidats, que rebran idees d’experts en usabilitat: “UX meets Code”. I l’altra part d’assistència gratuïta -prèvia inscripció– per tot el públic interessat, que consistirà en diverses activitats: xerrades sobre el desenvolupament per a la plataforma Maemo, tallers per a la traducció de Maemo 5 al català, presentacions de les comunitats Maemo i Forum Nokia, estrena del N900, etc.

L’organització de l’esdeveniment disposa doncs de programadors avançats i professionals en experiència d’usuari, com Moises Martinez o Quim Gil, dos creadors espanyols que estan darrere de Maemo. Els encarregats de l’esdeveniment també fan una crida a la participació de les organitzacions interessades en Linux i software lliure, i en general, als usuaris o mitjans que vulguin comprovar el què pot oferir Maemo.

Els que no conegueu encara què és Maemo, teniu l’oportunitat d’acostar-vos aquest cap de setmana al Citilab per descobrir aquest sistema operatiu basat en Linux i creat amb codi obert pels professionals de Nokia amb la col·laboració de programadors, disenyadors i usuaris voluntaris. Això el converteix en un sistema flexible que ofereix a la llibertat de ser modificat i millorat per altres desenvolupadors constantment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar