Nova Agència D'Innovació I Coneixement Del Baix Llobregat

Neix la nova Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat


El 3 de novembre ha quedat constituïda formalment la nova Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat, INNOBAIX, en un acte celebrat a les 11.30h a l’auditori de Citilab-Cornellà en el que la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Rosa Boladeras, ha donat la benvinguda als socis fundacionals. Durant la sessió constitucional, que ha tingut lloc a porta tancada i ha durat escassament una hora, Lluis Bahamonde, actual vicepresident de PIMEC, ha estat escollit al front de la nova entitat mentre que Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, n’exercirà el càrrec de vicepresident

Un nou impuls per al Baix Llobregat
INNOBAIX és una resposta proactiva de tota l’àrea del Baix Llobregat, amb forta tradició innovadora, a la l’actual situació econòmica i productiva. La nova agència està integrada per entitats públiques i privades i ha estat dissenyada com una organització autònoma i altament professionalitzada, de centres de competència amb palanques de canvi en àrees tan diverses com la Innovació social i Tecnològica, Turisme, Automoció, Logística i Mobilitat, Audiovisuals, Activitats Sociosanitàries, Aeronàutica; Energies Renovables i Agricultura.

L’Agència estarà ubicada a la seu del Consell Comarcal de Baix Llobregat, però desplegarà la seva activitat en els diversos centres del conjunt del territori. El seu objectiu principal serà liderar la transformació del Baix Llobregat i el seu model productiu a partir de la realització de programes i actuacions que incorporin valors i actituds relacionades amb la cultura de la innovació, el coneixement, el foment de l’emprenedoria i la formació professionalitzadora i continua.

La innovació com antídot a la crisi
Joan Majó, ex-ministre d’Indústria i ex-conseller de la Comissió Europea, ha compartit durant l’acte public de presentació de l’Agència la seva visió sobre l’actual crisi: “ens en sortirem inventant nous llocs de treball i preparant
a les persones per a aquestes noves activitats”. En aquest sentit, Majó s’ha felicitat d’una iniciativa com la d’Innobaix “en la que un territori inicia un procés tant notable per millorar la seva capacitat de competència”.
També el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, ha destacat minuts més tard en la seva intervenció la importància de comptar amb un alt nivell formatiu i de recerca com a punt fonamental de les polítiques d’innovació

Un projecte de llarg recorregut
Els profunds canvis i les millores que ha experimentat el Baix Llobregat durant els darrers anys han estat un dels punts més destacats per les diverses intervencions que han tingut lloc a la cloenda de l’acte. A ells s’ha referit l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, tot convidant als presents a iniciar “un procés de transició de forma ordenada, tot sumant lideratge institucional, empresarial i social”.

Per la seva banda, el president d’Innobaix ha destacat amb especial èmfasi “que la societat catalana no està malalta” però que cal cercar totes les complicitats possibles entre els diferents actors econòmics i socials per a que l’economia funcioni.

A la cloenda de l’acte, el president de la Generalitat, José Montilla ha expressat la seva satisfacció per la capacitat de lideratge i superació de que ha donat mostres un cop més el Baix Llobregat, afirmant que “Innobaix ha d’utilitzar la seva força com un revulsiu per a la comarca, generant xarxes de coneixement”. En aquest sentit, el president ha posat de manifest la clara voluntat del Govern de la Generalitat de recolzar ara i en el futur aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar