IV Congrés De La Cibersocietat

El IV Congrés de la Cibersocietat es clausura amb gran participació


El Congrés més digital del país ha tancat les seves portes virtuals després de 17 dies d’intensos debats a la xarxa, centrats precisament en el futur digital que succeeix irremeiablement a la crisi analògica. I tot i que l’espai de discussió de les comunicacions ja s’ha desconnectat, els cibercongressistes encara disposaran durant un temps del fòrum general per a continuar les converses espontànies que han sorgit aquests dies. L’alt flux de missatges i visites atesten que enguany els participants tenien molt a expressar i que d’ara endavant volen seguir bén actius.

El (bon) moment de les estadístiques
Clausurat ja el IV Congrés de la Cibersocietat és hora de fer balanç de com ha anat aquesta edició… i les valoracions són molt positives. Dividits en sis eixos temàtics -educació, ciència, política, cultura, economia i comunicació-, es van formar 47 grups de treball que van obrir prop de 400 comunicacions. En aquests temes es van efectuar 2.502 intervencions, sobretot centrades en l’àrea de “Comunicació”, que va concentrar el contingut de quasi 700 missatges.

A més de l’alta participació dels prop de 2.500 inscrits, va haver-hi molt tràfic de públic general interessat en el què s’anava coent en el congrés, de manera que a dia d’avui hi han hagut quasi 40.000 visites d’internautes i segons Google Analytics, prop de 225.000 pàgines vistes. En aquest aspecte, també són els debats sobre “Comunicació” els que més atenció van acaparar, amb més de 11.728 visites en els 17 dies.

Un Living Congress molt “International”… i obert
El Congrés de la Cibersocietat 2009 s’ha reafirmat com un dels esdeveniments internacionals de referència del món iberoamericà en la investigació social de la Societat del Coneixement.

Mostra d’aquesta consolidació global és la heterogeneitat en el mapa de països d’origen dels congressistes. Més del 63 % de participants estaven ubicats fora de l’Estat espanyol, bàsicament a Sud-amèrica, i Brasil, amb un 17%, és el país estranger amb més presència, seguit de Mèxic i l’Argentina. Això queda reflectit també en la divisió per llengües, en la què el portuguès ha aconseguit amb un 18% situar-se al principi de la llista just darrere del castellà, que ha acaparat el 69% de la comunicació.

El congrés ha esdevingut, doncs, un inestimable fons de coneixement i una excel·lent base de relació i difusió internacional per als seus participants, col·laboradors i organitzadors.

Preparant-se per al futur, avui
Aquest Living Congress és una iniciativa endagada per l’Observatori per a la Cibersocietat, una entitat sense afany de lucre constituïda el 2001 que treballa principalment en línia. El seu objectiu és promoure la recerca i l’intercanvi d’informació i experiències sobre aspectes socials i culturals d’allò cibersocial i, especialment, de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a través d’activitats i projectes d’accés universal.

El Citilab-Cornellà és partner en la celebració del congrés d’enguany, un reflex de l’interés d’aquest laboratori ciutadà en promocionar de projectes relacionats amb la Internet Social i la recerca de nous espais per impulsar la Societat de la Informació.

El IV Congrés ha conseguit reunir aquestes setmanes estudiosos, experts, professionals, gestors públics i societat civil per reflexionar i debatre sobre l’estat de la qüestió de la dimensió humana del món digital. S’ha convertit així en un riquíssim espai virtual per a la identificació de tendències, obrint la porta a futures discussions sobre diferents temàtiques de les noves tecnologies amb un caràcter lliure i col·laboratiu.

En aquest sentit, l’edició d’enguany del congrés, tot i desenvolupar-se oficalment aquest novembre, es va iniciar el passat mes de març quan es va obrir un primer procés participatiu en línia per dissenyar entre tots el context temàtic del congrés, en el qual van participar més de 500 persones i va haver-hi més de 1.000 propostes. És per tant, un esdeveniment que prossegueix la seva marxa amb una sòlida projecció de futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar