Jordi Pujol Al Citilab

Jordi Pujol s’interessa pel futur digital al Citilab


El que fou durant 23 anys president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, va visitar per primera vegada les instal·lacions del Citilab el passat divendres 18 de desembre. Convidat per Antonio Balmón, alcalde de l’Ajuntament de Cornellà, Pujol va tenir l’oportunitat de conèixer les principals àrees del centre en una visita guiada pel seu director, Vicenç Badenes. El polític convergent va interessar-se en tot moment pels projectes que es porten a terme en aquest laboratori digital urbà i pel funcionament dels seus diversos espais, reconeixent la seva tasca en l’impuls de la societat de la informació.

L’expresident va arribar a la plaça de Can Suris pel matí i abans d’entrar al centre ja va voler conèixer el context de la seva creació i una mica d’història de l’entorn en el què es troba enclavada l’antiga fàbrica. Un cop a dins, va poder conèixer de primera mà els tallers que es realitzen a la planta baixa, l’espai open surf i el taller de robots LEGO, que va despertar especialment la seva curiositat. Badenes va explicar-li que el Citilab és l’únic centre de tot l’Estat Espanyol que compta amb un espai permanent de LEGO Mindstorms, els robots programables dissenyats per activar la creativitat tecnològica dels joves. Els monitors, per la seva banda, van exposar la dinàmica d’aprenentatge i joc que desenvolupen amb aquests robots.

Ja a la segona planta, l’alcalde i l’equip del Citilab van acompanyar Pujol per les àrees de producció i experimentació audiovisual, com són els platós i els controls de realització. Els tècnics van mostrar-li algunes de les produccions videogràfiques que havien realitzat, alhora que li feien cinc cèntims de quines eren les seves tasques al Citilab i del model de treball que se segueix.

Abans de marxar, Pujol va estar conversant distesament amb l’equip del Citilab, interessant-se inclús pels perfils professionals de molts d’ells. Es va mostrar especialment encuriosit pel fet que aquests especialistes en el món digital, l’audiovisual i les noves tecnològies tenien origens molt diversos i no sempre lligats a trajectories tecnològiques: des d’antropòlegs o biòlegs, fins a periodistes o informàtics.

Pujol va mostrar-se com un apassionat de les noves tecnologies, però també va reconèixer que no ha pogut mai introduir-se tot el que hauria desitjat en aquest món tan canviant. Tanmateix, l’expresident va revelar estar amoïnat pel futur d’aquests temes i el potencial que té la societat del coneixement per les properes generacions a Catalunya i pel desenvolupament d’una país millor. Així mateix, va remarcar de nou la importància del Citilab en la tasca fonamental de gestió i difusió de les tecnologies de la informació entre la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar