Oriol Amat Al Cornellà Creació

L’economista Oriol Amat proposa una visió esperançadora de la crisi al Cornellà Creació


“La veritable crisi és la crisi de la incompetència”. Oriol Amat, professor de l’Area d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra utilitzava aquest matí aquesta cita d’Albert Einstein per mostar una visió ben diferent de la crisi, entesa com una oportunitat per a que les empreses puguin reinventar-se encara amb més força i concentrar-se en el que realment funciona. Algunes empreses se n’han sortit força bé, i això és precisament el que Amat ha tractat d’explicar avui al Citilab davant d’una audiència composada per directius d’empreses del Baix Lobregat, en el què és el primer taller del cicle Cornellà Creació. Aquesta iniciativa, promoguda per PRECSA, l’empresa municipal de promoció econòmica de Cornellà, tracta d’obrir perspectives de futur amb la participació de destacats experts en innovació.

Una crisi de confiança
Malgrat les devastadors efectes econòmics, l’actual recessió és, en opinió d’Amat i la majoria d’experts, una crisi de confiança deguda, en bona part als escandalosos abusos generats dins del propi sistema. Tot i així, el professor de la UPF ha assenyalat grans diferències entre l’actual moment i l’històric crack del 29, especialment pel que fa a la fallida del sistema bancari, l’actuació dels Bancs Centrals i els plans de rescat dels Governs. A la vista del comportament positiu de la borsa aquest any, es preveu que la reducció de l’atur i la recuperació del consum i de l’activitat econòmica es produeixi entre el 2010 i el 2012.

Receptes per a les “empreses Fènix”
Amat ha donat a revelat alguns dels ingredients per descobrir noves oportunitats financeres, com ara assegurar la liquidesa o posar en marxa estratègies de preus baixos. Els temps de crisi també són bons per a la innovació, com ha assenyalat Amat, una oportunitat per millorar la generació de valor, generar ingressos, realitzar reformes estructurals i activar actituds proactives. Entre algunes de les empreses que va citar aquest expert en empreses i economía com a bons cassos d’adaptació a la crisi s’hi comptaven Nutrexpa, DHL, Desigual, Ikea, easyJet, Bonpreu, Danone, La Fageda, Benetton, 3M o Nokia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar