Logo Concèntrica

Concèntrica tanca el seu cicle de documentals amb els records de la mítica fàbrica Siemens


Recuperar la memòria històrica d’una comunitat és un exercici molt saludable per a tothom que gràcies als nous creadors audiovisuals s’està realitzant més habitualment. Aquest és el cas de les vivències de les centenars de famílies que a principis del segle XX, empesos pels canvis econòmics i socials del país, abandonen el món rural per fer sort en el prometedor somni industrial. Les aspiracions, èxits i frustracions d’alguns d’aquests emprenedors cornellencs que van seguir el seu rumb a bord de factories com la mítica Siemens han estat recollits per joves creadors audiovisuals donant forma al documental “La Siemens. Una fàbrica de records”.

Aquest és un projectes inclós en el programa “ARTWORK’09, laboratoris locals d’arts visuals”, amb el qual l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local volen donar impuls a la creació artística local i fomentar la competitivitat de les indústries culturals de la província barcelonina. En aquest context, “La Siemens. Una fàbrica de records” pretén ser un testimoni documental fresc, pròxim i capaç d’obrir una finestra a la ciutadania perquè no es perdi la memòria de Cornellà, impulsant a la vegada la creació i professionalització dels nous talents audiovisuals.

La història, construida a partir dels testimonis dels antics treballadors de la centenaria fàbrica, es projectarà aquest divendres 18 de desembre a les 19h, tancant així el Programa d’arts audiovisuals “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita”. Exposicions, intervencions, projeccions, rescat de la memòria, xerrades i tallers formatius són algunes de les propostes que durant aquest any han tingut cabuda en un projecte organitzat per l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu de fomentar l’audiovisual a la ciutat i recolzar els creadors novells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar