Membres Dels Tallers Del Citilab

“Gimnàstica per a la ment” als tallers del Citilab


Avui és dia de tornada al col·legi per als nens i nenes en edat escolar i també representa, en bona mesura, la “tornada” a la rutina escolar per als seus pares. Comencen les activitats extraescolars, els canvis de vestuari i l’equipament esportiu.
Una bona manera de començar amb bon peu aquest nou curs pot ser apuntar als més petits a activitats que no només els resultin divertides, sinò que a més els resultin profitoses per a la seva evolució personal.

És el que al Citilab anomenem “gimnàstica per a la ment”, tallers realment innovadors en els que la tecnologia és un mitjà perquè els nens s’expressin i puguin descobrir tot el seu potencial creatiu i innovador.
Us fem algunes propostes a les que us podeu apuntar des d’avui mateix:
Programar és un joc de nens
A tots els nens i nenes els agraden els jocs de construccions, amb peces de colors que es munten unes damunt de l’altra.
Però, què passaria si la construcció que acabem de fer es comportés com un programa d’ordinador, capaç de fer el que li diguem?
Aquesta és la potencia de l’Scratch, una fantàstica eina pedagògica per ensenyar als més petits (i no tant petits) a pensar sota criteris lògics, a analitzar els problemes i a trobar-hi solucions noves.

Com ho fem? Doncs molt senzill. Als tallers d’Scratch els joves programadors mouen dibuixos animats, els hi posen sons musicals o la seva pròpia veu i fins i tot creen petits videojocs com el Tetris o el Pacman. Tot jugant,aniran adquirint de forma intuitiva els principis bàsics de la programació, mentre desmunten altres programes que ja estan fets i aprenen quina funció da cada “peça”.En acabar es proposaran exercicis i projectes a realitzar posant en joc tots els conceptes treballats fins el moment.

Inici taller: 21 setembre
Durada: 12 setmanes
Horaris: dilluns i dimecres, de 17.30 a 20h
Edat: de 8 a 12 anys
Tecnolab
TecnoLab és un taller de 8 sessions relacionades entre sí, en les quals els nens i nenes de 7 a 9 anys s’apropen a la tecnologia amb preguntes com ara: Què és la informació? Què són les
TIC? Què és un píxel? Com es fa un programa informàtic?
Què és Internet? o Com es fa un blog?

Part important d’aquest curs-taller és promoure la curiositat, el treball grupal, l’ús de les tecnologies col?laboratives i la interdisciplinitat. Per això es treballa a partir del plantejament de
preguntes, de forma col?lectiva o en petits grups de treball, s’utilitzen eines de comunicació i treball basades en internet.
Però no tot són teclats i pantalles, Tecnolab és també un taller per fer servir les mans, treballant amb materials com cartolines, llibretes, gomets, colors, per entendre d’una forma constructiva els diferents conceptes. Podeu veure els seus treballs al bloc de Tecnolab

Inici taller: 13 octubre
Durada: 8 setmanes
Horaris: dimarts, de 17 a 18h
Edat: de 7 a 9 anys
I per als més grans, un taller per als qui tenen ànima d’inventor: Arduino.

Programar és un joc de nens
Si ets dels que somía en construir el teu propi robot, dissenyar un petit sistema de vigilància o, simplement, experimentar i experimentar amb sensors, plaques i circuits, aquest és el teu taller.
La diferència és que ara amb Arduino i és molt més fàcil i barat.
A la seva placa electrònica poden connectar-se fàcilment tota mena de dispositius com llums, motors i sensors i anar investigant el resultat. L’invent és realment senzill de fer servir, no és d’estranyar que els seus seguidors d’hagin multiplicat per tot el món en només dos anys. Amb ell es poden aconseguir resultats tant sorprenents com que una càmara reconeixi colors, o vigilar casa nostra des de l’oficina amb un robot dotat de càmeres.
Doneu-li una ullada al bloc Arduinaires, la comunitat d’Arduino del Citilab. Paga la pena.

Inici taller: 22 setembre
Durada: 11 setmanes
Horaris: dimarts, de 17,30 a 20,30h
Edat: de 12 anys en endavant

*Tecnolab i Arduino tenen cost d’inscripció. Consulteu trucant al 93 551 06 60 o enviant un correu a info@citilab.eu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar