Experts Del Comité Científic De L'IN3 Al Citilab

Experts del Comité Científic de l’IN3 visiten el Citilab


Una representació de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3), l’institut de recerca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), va visitar dilluns a la tarda el Citilab. El seu director Manuel Castells, que ja havia visitat anteriorment el Centre, va voler tornar acompanyat aquest cop per membres del Comité Científic de l’IN3. Entre ells hi havia destacats membres de l’Internet Institute d’Oxford, experts en e-learning de l’Universitat d’Standford i especialistes en cultura tecnológica de l’Universitat de Nou Mèxic.

Durant la seva visita, en la que van estar acompanyats en tot moment pel director del Citilab, Vicenç Badenes, i per Artur Serra i Ramon Sangüesa, caps de Recerca i Innovació del Centre respectivament, els membres del Comité es van mostrar especialment interessats en el el model d’apropiació ciutadana de la tecnologia de la Fundació. Així, a més de comprovar la metodologia d’aproximació al ciutadà per implicar-lo en processos d’innovació tecnològica del Citilab, també es van mostrar encuriosits per l´ús obert i flexible dels diferents espais i equipaments com ara la sala Open Surf, l’àrea de tallers, la zona de Lego MIndstorms i la mesosfera.

Per altra banda, les instal·lacions de platós de televisió per internet de la planta superior i les diferents àrees destinades a la producció audiovisual i d’experimentació en nous mitjans van despertat també vivament el seu interés. Els experts del Comité Científic de l’IN3 van compartir coneixements i dubtes sobre l’accesibilitat d’aquestes instal·lacions a la ciutadania i els models de col·laboració amb diferents agents socials i educatius com universitats, centres de recerca i fins i tot empreses.

IN3, un veterà d’internet
L’IN3 és una universitat que compta amb més de quaranta mil estudiants arreu del món i duu a terme investigació avançada sobre la interacció de les tecnologies de la informació i la comunicació, la societat, l’economia i la cultura. Aquesta institució d’educació avançada ofereix un programa de doctorat sobre la Societat de la Informació i el Coneixement i compta amb un centre d’aprenentatge virtual: innovació i recerca en l’aprenentatge virtual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar