Logo VI Jornades Sobre ATIC

L’internet mòbil a estudi a les jornades Atic aquest cap de setmana al Citilab


Els propers dissabte 28 i diumenge 29 de novembre se celebren al Citilab les VI Jornades “àtic 2a” sobre les TIC, organitzades per l’associació Atictes (Amics i Amigues de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació). En aquesta ocasió la trobada se centra a l’internet mòbil, i analitzarà com afecta a la nostra mobilitat la possibilitat d’accedir a la xarxa des de gairebé qualsevol lloc amb diferents dispositius.

 

Contínuament ens desplacem d’un lloc a un altre. I no només ens desplacem, sinó que allà on estiguem, tant al destí com durant el camí, necessitem comunicar-nos. Durant els darrers anys els avenços tecnològics han estat especialment dirigits a afavorir la comunicació dels individus des de qualsevol lloc. Ordinadors ultraportàtils, xarxes socials, dispositius de localització, robots… Aquests i molts d’altres invents faciliten les comunicacions i ens estalvien temps en tasques habituals tot proporcionant-nos major mobilitat i qualitat de vida. Temps enrere el telèfon, la videoconsola, els mapes de rutes, el diari i les revistes, les càmeres de fotos i vídeo, l’ordinador i el televisor eren dispositius diferents; avui en dia tots ells formen part d’un mateix producte: el telèfon mòbil. I el complement ideal d’aquest producte “tot en un” és la connexió a la xarxa. Ens podem connectar a la Internet des del mateix dispositiu o bé mitjançant un dispositiu complementari com és l’ordinador personal. Així, enviar i rebre informació s’ha convertit en part natural de les nostres vides. Vivim en l’era de la comunicació i això ja és indiscutible.

 

Per aquest motiu desde l’associació Atictes es reuniran un equip de professionals en diferents àrees temàtiques que compartiran les seves experiències sobre l’aprofitament d’Internet i les noves tecnologies en favor de la mobilitat. A les jornades es debatrà sobre periodisme digital, educació, web 3.0, cibersocietat, administració digital, viatges, biblioteques…

Enguany les “àtic 2a” tindran lloc de manera simultània a 4 localitzacions diferents a Cornellà de Llobregat (Citilab Cornellà), a Tortosa (Campus Terres de l’Ebre de la URV); a Tarragona (URV) i a Internet (Atictes TV). A través d’un lloc web especial es podrà veure una emissió en directe dels continguts, descarregar el material de les ponències i participar activament mitjançant un xat. Totes les ponències que siguin presencials a una seu es veuran mitjançant una pantalla a la resta de seus (seus virtuals). Quan acabi una ponència s’obrirà un torn de preguntes al que tindran accés tant els assistents presencials com els que es trobin a qualsevol de les seus virtuals. En aquest darrer cas la participació es farà mitjançant videoconferència.

La organització de les jornades va a càrrec de Blocaires Ebrencs, TIC Tarragona, Citilab Cornellà i Eutopia Interactiva, i conta amb la col·laboració de l’Observatorio para la cibersociedad, Cava & Twitts i la Fundació puntCAT, amb el patrocini de la Universitat Rovira i Virgili – Campus Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i el Departament d’Acció Social i Ciutadania – Secretaria de Joventuta de la Generalitat de Catalunya

Trobareu el programa complet a la web d’Atictes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar