Tercera Edició Del Fòrum FICOD

Citilab participa de forma destacada a la tercera edició de FICOD


Citilab, que justament aquesta setmana compleix dos anys de vida, ha estat un dels referents pel que fa a centres que estan contribuint de forma activa i innovadora a la promoció de la Societat de la Informació. Europa en el seu conjunt i el mateix Govern espanyol han demostrat un viu interès a examinar diversos casos d’èxit en la implantació d’aquestes estratègies, que tenen un impacte directe en el creixement econòmic, l’impuls a la productivitat i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Al FICOD, fòrum que segueix treballant dur en aquest tercera edició per consolidar-se com la cita obligada en el sector dels continguts digitals a nivell internacional, Citilab està realitzant la seva aportació des d’una doble vessant. D’una banda, ahir Vicenç Badenes, director de Citilab, va participar en la trobada sobre bona governança de les estratègies per a la promoció de la Societat de la Informació, organitzada per la OCDE. El cas espanyol i l’experiència del Plan Avanza va centrar bona part del debat, encara que es van examinar també altres iniciatives com les presentades pels diversos països convidats. De l’altra, avui dijous a les 3 de la tarda, Citilab presentarà el projecte ACTIC, una producció interactiva de materials divulgatius TIC realitzada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

L’organització de FICOD no està escatimant esforços per donar la màxima rellevància a la trobada, en què participen aquest any el nord-americà Kevin Spacey -que presentarà en el fòrum el seu proper projecte com a productor executiu (The Social Network)-, Paul Brown -vicepresident de Spotify-, James Boyle -fundador del Centre per a l’Estudi del domini públic-, Christian Lindholm -soci-director de Fjord-, Bernardo Hernández -director mundial de màrqueting de producte de Google-, Stewart Butterfield -co-fundador de Flickr- i Nolan Bushnell -fundador d’Atari-.

 

Estratègies d’èxit per implantar a la Societat de la Informació

Durant tot el dia d’ahir, els responsables de polítiques TIC de l’OCDE es van reunir en el marc d’una trobada internacional marcat per una intensa agenda. Francisco Ros, Secretari d’Estat de Telecomunicacions i Mario Pezzini, Director Adjunt a la Direcció de Govern Públic i Desenvolupament Territorial de l’OCDE, van donar la benvinguda als assistents a la reunió en què els EUA van tenir una presència destacada en qualitat de país convidat per FICOD. Les estratègies d’implantació de la Societat de la Informació activades pel Plan Avanza i els èxits obtinguts a Espanya es converteixen al llarg de la jornada en el fil conductor que va donar pas a taules rodones en què es va contraposar les experiències i bones pràctiques dutes a terme al Canadà, Alemanya, Portugal, Regne Unit, Corea i Estats Units, països de l’OCDE participants en l’esdeveniment. Més enllà de les línies d’actuació, es van examinar elements clau per a la governança com l’establiment de prioritats, participació de diferents agents, obtenció de recursos adequats, establiment d’acords de col.laboració efectius, aplicació de adequades eines d’implementació, adaptació dels marcs regulatoris i legislatius, i seguiment i avaluació de resultats.

 

ACTIC, continguts digitals per a la divulgació TIC

La propera implantació a Catalunya d’una acreditació tecnològica oficial va plantejar a l’Administració catalana el repte de disposar de materials divulgatius de qualitat que poguessin ser utilitzats de forma àmplia a tots els telecentres i punts d’acreditació del territori, sota l’estàndard SCORM. Citilab va acceptar el repte plantejat per la Secretaria de Telecomunicacions i SI iniciant la producció de càpsules interactives per explicar cada un dels punts desenvolupats en el programa educatiu ACTIC, estructurat en diversos nivells de complexitat. El fòrum de continguts digitals de Madrid es converteix doncs, en una marc molt adequat per mostrar un nou enfocament desenvolupat pel Citilab en la creació de materials basats en el llenguatge audiovisual i l’experiència d’usuari més intuïtiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar