Documental Querida Doña Elena

Concèntrica presenta el documental que revela les intimitats de dones de la transició


“Querida Doña Elena…” Amb aquestes sobries paraules començaven la majoria de les cartes enviades per les oients del programa radiofònic més famós de tota la història de les ones espanyoles. El “Consultorio para la mujer Elena Francis”, que es va iniciar el 1947 a Radio Barcelona, va estar oferint resposta fins el 1984 a les peticions de les seves oients, que enviaven missives a l’emissora amb l’esperança que fossin respostes per correu o per antena.

Prop de 70.000 d’aquelles cartes, amb algunes respostes, van ser trobades fa quatre anys a la Masia Can Tirell de Cornellà quan es pretenia rehabilitar l’edifici, possibilitant així la labor de documentació d’un equip de Televisió de Catalunya. Josep Rovira va dirigir el treball d’analitzar els escrits i donar forma a un documental que recull les experiències plantejades a 20 d’ells enviats entre el 1950 i el 1964, període en què Espanya vivia aïllada políticament i cultural del món. Montserrat Bailac, documentalista de TV3, s’ha encarregat de localitzar moltes imatges de l’època a col·leccions privades, NODO i a la Filmoteca de Catalunya.

Tràiler del documental “Querida Da. Elena…”

Aquest viu retrat de la dona de la transició espanyola es projectarà al CitiLab-Cornellà el divendres 13 de novembre a les 19h, emmarcat dins el Programa d’arts audiovisuals “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita”. Exposicions, intervencions, projeccions, rescat de la memòria, xerrades i tallers formatius són algunes de les propostes que aglutina un projecte organitzat per l’Ajuntament de Cornellà que pretén fomentar l’audiovisual a la ciutat i recolzar els creadors novells. Dins la mateixa secció “Imatge i memòria”, Concèntrica programarà el documental “La Siemens. Una fàbrica de records” el proper 18 de desembre al CitiLab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar