Taules A La Plaça De La Creació Del Citilab Durant L'UrbanLabs 09

Urban Labs 09 a tota màquina: ja tenim els projectes tecnosocials en ebullició i avui la conferència de Juan Freire


La cuina de l’Urban Labs ja ha encés els fogons i els caldos de propostes presentats aquest any han començat a bullir amb la força que els hi transmeten els seus motivats participants. Entre les múltiples taules repartides per la Plaça de la Creació del CitiLab circulaven les idees amb agilitat i els grups de treball que s’hi van reunir van aprofitar el temps per avançar en els seus projectes i intercanviar opinions. Trobareu les fotos de l’Urban Labs a Flickr.

Va ser una tarda intensa que es va iniciar amb la interessant conferència de Dave Harte

Dave Harte, expert en tecnologia social, en la què ens va introduir al desenvolupament de les ciutats digitals a partir de la seva pròpia experiència amb el projecte Digital Birmingham. Harte es va centrar en aspectes clau com l’accés a les dades generades per la ciutat per part dels ciutadans, els factors per ciutat digital i les oportunitats econòmiques que poden crear els propis geeks i hackers.
La creació en un temps rècord de la “”web alternativa” de l’Ajuntament de Birmingham, BCC DIY (Do it Yourself) per part de la comunitat “tekkie” de la ciutat és un exemple estelar. Cal recordar que la web oficial va costar prop de 2,8 milions de lliures esterlines.

A continuació podeu veure la presentació de Dave Harte

Avui és el torn de Juan Freire, explorador en el camp de la innovació i l’estratègia en cultura digital, que ens presentarà el projecte Ciutat Percebuda, que seguirà interrogant-se sobre el paper de construcció de les ciutats en clau digital i el paper dels ciutadans en la seva gestió i disseny. Freire està acompanyat de Paco González i José Luís de Vicente en aquest grup de treball que creu en un nou model d’urbanisme emergent a la ciutat, impulsat pel procés de generació i intercanvi d’informació proactiva entre persones i institucions.

Podeu seguir en directe la conferència de Juan Freire d’avui divendres, de 16.30 a 17.30

Recordeu que podeu utilitzar el #ul09 a twitter per continuar el debat sobre aquesta xerrada.

Primers plats estrella de la cuina Urban
A partir de les 6 de la tarda seguiran les sessions de treball P2P en les que els projectes ahir encetats aniran evolucionant progressivament amb la seva pròpia interacció i la co?laboració de tots els assistents. D’aquesta manera, els diferents caldos temàtics repartits a les 9 taules disposades adquiriran la consistència necessària per poder desenvolupar-se lliurament un cop finalitzi l’Urban Labs 09.

A partir de les 18h podreu veure les diferents sessions de treball i les xerrades llampec d’aquesta tarda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar