Logo Districte Digital De Birmingham

Bones vibracions des del Districte Digital de Birmingham


La setmana passada, en Chris Pinchen va ser-hi a Birmingham per presentar el Citilab a la trobada Developing Birmingham’s Digital District, ambiciós projecte en el que el govern local, amb el suport del pla Digital Britain (l’equivalent del pla Avanza al Regne Unit) vol donar les primeres passes per crear un “barri tecnològic” a la ciutat.

A en Chris se’l van escoltar amb molta atenció perquè precisament els polítics i experts reunits al voltant d’aquesta iniciativa estan buscant altres experiències de ciutats que ja han iniciat un procés semblant.

Aquesta és la seva presentació, que costa una mica de seguir sense l’explicació corresponent. Si teniu un anglès mínimament fluid podeu escoltar-la gràcies la gravació de Rhubarb Radio, una emisora creada a partir dels podcasts d’uns quants inquiets de l’escena cultural de la ciutat i que, com ens explicava fa uns dies el seu director, Daniel Creamin, en només any s’ha convertit en un autèntic fenòmen social.

Des d’aqui podeu escoltar les explicacions d’en Chris Pinchen sobre el model Citilab:

Listen to Developing Birmingham's Digital District Seminar on Rhubarb Radio

Hi han haver altres experiències a compartir a la trobada, com el Projecte Navi a Charlottenburg (Berlín), presentat per Hardy Rudolf, o l’exemple de Fazeley Studios, comentat per Kate Manion.

Rhubarb Radio va fer el seguiment de totes les sessions, de manera que també estan disponibles.

Els debats van arribar per la tarda, en un interessant panel de discussió que va servir de base per extreure conclusions a partir dels models presentats. En Paul Hadley, impulsor del projecte Dynamics Community Arts (un dels grans impulsors de Rhubarb Radio), va enregistrar en vídeo tota la sessió:

Birmingham’s Digital District Part 2- the Panel Session from Paul Hadley on Vimeo.

Bones vibracions
Com comentava en Ramon Sangüesa fa un parell de dies a Technoculture(s), en Chris va tornar de Birmingham amb molt bones vibracions i no pocs aplaudiments. En especial, quan va mostrar l’slide “Geeks are Citizens too” (Els geeks també son ciutadans), amb el que no pocs tekkies es van sentir identificats en els seus esforços per millorar la seva pròpia ciutat. En tot cas, el Citilab ja es prepara per rebre alguns entusiastes “tecnociutadans” de Birmingham, amb ganes de veure per ells mateixos què s’està movent al Citilab.

Aquest discurs, el de la Sociociutadania i la Tecnoinnovació, és el mateix que veurem en acció d’aqui poques hores a UrbanLabs, autèntic laboratori de ciutat on es cuinaran propostes i projectes, i on podren comprvar que és possible també que els ciutadans es converteixin en “geeks”.

El Twitter d’aquelles sessions a Birmingham és problement el millor termòmetre per entendre tot aquest interès.

Més referències al Blog de Digital Birmingham

I al Birmingham Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar