Logo Fundació I2cat

i2CAT presenta els resultats del projecte HDVIPER


La Fundación i2CAT presenta avui dimecres 14 d’octubre al Citilab de Cornellà els resultats del projecte europeu HDVIPER, una plataforma de videoconferència en alta definició que fomentarà la difusió d’aquesta nova tecnologia en el mercat.

Entre les seves característiques destaca la interoperabilitat. D’aquesta manera, els consumidors o empreses que adquireixin qualsevol dels equips o clients de programari adherits a HDVIPER tindran la seguretat que aquests compliran tots els estàndards i seran compatibles amb solucions d’altres companyies. Per a això, HDVIPER presentarà durant l’esdeveniment un segell d’interoperabilitat, que acreditaría el compliment dels requisits establerts per la plataforma.

Durant la presentació es realitzarà una demostració de la tecnologia, amb una multivideoconferencia en alta definició (amb resolució Full-HD) entre Espanya, Suècia i Polònia. Per a aquesta demostració, i2CAT connectarà tres clients programari de diferents entitats: un programari propietari de Androme (Espanya), un altre de Alkit (Suècia) i un programari codi obert desenvolupat per KTH (universitat sueca).

En l’esdeveniment participaran representants de tots els col·laboradors en el projecte, com el Ministeri d’Indústria , el programa europeu CELTIC , Telefònica I + D i Alcatel-Lucent, entre d’altres. També es comptarà amb la presència de ponents de Deutsche Telekom i Tandberg.

Després de la inauguració de l’acte per part de Jordi Bosch, president d’i2CAT i secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, el director de la Fundació, Sebastià Sallent, realitzarà una breu intervenció des EUA a través d’un sistema de videoconferència en definició estàndard, el que permetrà mostrar posteriorment les diferències amb la solució en alta definició desenvolupada en el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar